Ukemeny for romjulen og nyttårshelgen - Uke 52 - 2016 ༺♥


Vi spiser jo gjerne mye tradisjonell julemat her i Norge, føler litt att jeg gjentar meg selv på jul- og nyttårsmenyene fra tidligere år, men det er godt da !

I forrige uke var vi igjennom rakfisk, ribbe og juletorsken.
Denne uken blir det pinnekjøtt, mere torsk -eller så kan du bruke kveite, noen enkle midtuke retter,
3 retters nyttårsmeny og selvfølgelig helstekt kalkun.

Link til oppskriftene ligger i navnet på retten.

Mandag - 2 JULEDAG
PINNEKJØTT med kålrotstappe og vossakorv

Endelig - min favoritt - Pinnekjøtt !

Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau, leveres både røkt og urøkt.
Personlig synes jeg røkt pinnekjøtt er best.
Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.



Tirsdag - 3 JULEDAG
Honning glasert torsk med gulrotpuré og soyasmør !

Jeg brukte opprinnelig skrei i oppskriften, men skrei er egentlig en torsk.
Du kan gjerne bruke kveite hvis du ønsker det !
Servert med erter og ovnsbakte poteter så blir det en fantastisk god middag ♫


Onsdag - 3 JULEDAG
ONE POT Spicy Coconut Kyllinggryte

Helt greit med noen raske middager i romjulen også.
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !
Her en en smakfull utgave med kylling, ris og grønnsaker i samme "pot"
fiks, ferdig på 30 minutter •♪♫⁀°♡ღ


Torsdag - 4 JULEDAG

Quinoa - inkaindianerenes 'hellige korn'.
Den inneholder nesten like mye protein som biff, og er stappfull av gode næringsstoffer og mineraler.
Quinoa er et sunt alternativ til ris og poteter.
Dette er en kraftig, varmende og smaksrik gryte !

Fredag- 5 JULEDAG

Salat med varmrøkt pepperlaks, egg, krutonger, syltet rødløk, oliven, kapers og sennep-vinaigrette !
Herlig, godt og enkelt !


Lørdag - NYTTÅRSAFTEN

Nyttårsmeny ~**~ Tre rettes festmeny ♫♪
Årets siste middag trenger ikke være så fancy og vanskelig å lage.
Lag det du liker aller best !!


Dette er en kjempegod, litt spennende forrett ✿✿
Det tar litt tid å 'koke' fisken og den må serveres med en gang de friske ingrediensene er tilsatt.
Retten trenger litt timing, men er veldig enkel å tilberede.
Hvis du begynner med forberedelsene 4,5 time før retten skal serveres så går det helt fint !
Godt, friskt og syrlig ♫♪




Andebryst med bakt sjalottløk & sjysaus
Servert med fløtegratinerte poteter og asparges ♫♪

Ikke noe er så godt som mørt, rosastekt, smakfullt andebryst !
Servert med rykende varme fløtegratinerte poteter, knasende asparges, søte løk og en nydelig sjysaus, som har lagd seg helt selv !
Denne retten servert jeg første gang på hytta, men den er så god så den kan også serveres i de fineste middagsselskaper ✿✿


Panna cotta med sharonfruktpuré

Deilig fløyelsmyk panna cotta -eller kokt fløte, som det egentlig betyr er noe av det beste jeg vet
og prøver stadig nye "vrier" på den 
Nå er det nydelig Sharon frukt i butikkene ✿
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.

Søndag - 1 NYTT ÅRSDAG
Kalkun med waldorfsalat, poteter, grønnsaker og fløtesaus

Helstekt kalkun er et 'must' for mange på nyttårsaften, jeg sparte den til i dag.
Enkelt, ganske billig og veldig godt.
Kalkunen i seg selv smaker ikke så veldig mye, men sausen som man lager av kraften og herlig
friske grønnsaker og waldorfsalat 'gjør' hele retten perfekt !


Sjokoladepudding & vaniljesaus ~*♥*~

Jeg vet ikke når sjokoladepuddingen første gang ble laget, men Piano Orginal Sjokoladepudding
har vært på det norske marked siden 1969. Jeg vil tro at sjokoladepudding ble laget av Norske
husmødre lenge før den tid.


 ⋰ ⋰
.((¯`´¯) GODT NYTT ÅR !
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
           


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF