Etter og ha stekt en hel kalkun blir det, som regel alltid igjen rester.
Her får du oppskrift på en enkel og god ovnsrett, hvor kalkunrestene kommer til god nytte !
YELLOW CURRY er meget aromatisk, farget av ristede krydder og gurkemeie.
Passer spesielt godt til fisk og fjærkre. Rik, søtlig, rund smak.
Smaken av Thailand på et lite glass 💕
Du trenger:
- 400 g kalkunrester
- 2 paprika, jeg brukte rød og orange
- 1 gul løk
- 1 rødløk
- 150 g gulrøtter
- Rapsolje
- 1 ss yellow curry paste
- 3 dl matfløte
- 1 stk kyllingbuljongfond, eller kyllingbuljongterning.
- Revet ost
Sånn gjør du:
- Hakk løk, skjær paprika og gulrøtter i biter.
- Stek løk, paprika og gulrøtter i en stekepanne med litt olje i ca. 5 minutter.
- Tilsett curry paste, la det surre 2 minutter.
- Tilsett fløte og smuldre inn en buljongterning eller bruk tilsvarende mengde fond.
- La dette koke noen minutter.
- Hell grønnsakene over i ildfast form, legg kalkun i biter over grønnsakene.
- Strø over revet ost.
- Stekes i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.
- Serveres med salat og ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar