Etter og ha stekt en hel kalkun blir det, som regel alltid igjen rester.
Her får du oppskrift på en enkel og god ovnsrett, hvor kalkunrestene kommer til god nytte !
YELLOW CURRY er meget aromatisk, farget av ristede krydder og gurkemeie.
Passer spesielt godt til fisk og fjærkre. Rik, søtlig, rund smak.
Smaken av Thailand på et lite glass.
Du trenger:
Du trenger:
- 400 g kalkunrester
- 2 paprika, jeg brukte rød og orange
- 1 gul løk
- 1 rødløk
- 150 g gulrøtter
- Rapsolje
- 1 ss yellow curry paste
- 3 dl matfløte
- 1 stk kyllingbuljongfond, eller kyllingbuljongterning.
- Revet ost
Sånn gjør du:
- Hakk løk, skjær paprika og gulrøtter i biter.
- Stek løk, paprika og gulrøtter i en stekepanne med litt olje i ca. 5 minutter.
- Tilsett curry paste, la det surre 2 minutter.
- Tilsett fløte og smuldre inn en buljongterning eller bruk tilsvarende mengde fond.
- La dette koke noen minutter.
- Hell grønnsakene over i ildfast form, legg kalkun i biter over grønnsakene.
- Strø over revet ost.
- Stekes i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.
- Serveres med salat og ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar