NØTTESTEK ♫♫ Julestek for veganere ♥


Nøttestek er typisk julemiddag for veganer og vegetarianere !

Steken er som navnet sier fylt med nøtter i tillegg til linser, grønnsaker og krydder.

Men, så mange forskjellige oppskrifter det er på nøttestek da du:
Dette er 'nesten' Veganmisjonen  sin oppskrift, men jeg fikk ikke tak i tørket steinsopp.

Leste meg til at soyasaus kunne erstatte den smaken. 
Jeg tilsatte litt soyasaus og vanlig sjampinjong i stedet -og valgte og surre soppen og grønnsakene i litt olje før jeg tilsatte den i blandingen. 
Jeg byttet også ut tørre linser med hermetiserte.

Perfekt middag til bonussønnen, som kommer hjem til jul 
Kan fint spises selv om du ikke er veganer også altså !!

En god saus må man også ha !
Oppskrift på knallgod vegansk grønn peppersaus finner du 👉 her.

Nøttesteken kan gjerne serveres sammen med 👉 VEGISTERKAKER ,
og selvfølgelig grønnsaker, poteter og den nydelige peppersausen.

Spis & Nyt ♫♫



Nøttestek til 4 porsjoner:
  • 2 dl ris
  • 225 g ferdigkokte hermetiske linser
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk laurbærblad
  • 4 dl vann
  • 2 dl mandler
  • 2 dl cashewnøtter, uten salt
  • 100 g sopp, hakket 
  • 1 stk purre
  • 1 stk hakket stangselleri
  • 1 stk rødløk, hakket
  • 0,5 stk finhakket chili
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Stekeolje
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts muskat, malt
  • 0,5 dl rødvin 
  • 2 dl små havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Hell ris i en kjele sammen med salt, laurbærblad og vannet. 
  2. Kokes i henhold til koketiden på rispakken, tilsett skylte linser når det gjenstår ett par minutter.
  3. Rist nøttene og mandlene raskt i en tørr varm stekepanne. Mal dem til de er veldig småsmulet i en food processor.
  4. Skjær opp purre, sopp, stangselleri, løk, chili og hvitløk. Stek det gyllent i en stekepanne med litt olje.
  5. Ha den ferdigkokte ris- og linseblandingen i en stor bakebolle (fjern laurbærbladet).
  6. Tilsett nøttesmulene, soppblandingen, krydder, vin og havregryn.
  7. Mos det hele med stavmikser til det er en jevn farse. 
  8. Smak til med pepper og salt.
  9. Kle en brødform, på ca. 1 liter med bakepapir og dytt farsen godt nedi formen. 
  10. Stekes på 200 grader i ca 50 min.
Servering:
  1. La nøttesteken avkjøles helt før du skjærer i den. Den trenger litt tid på å "sette seg".
  2. Del den i tykke skiver med en skarp kniv.
  3. Stek skivene gylne og sprø på begge sider i olje rett før servering.
Nøttestek kan oppbevares 3-4 dager i kjøleskapet, men er også fin å fryse.
Jeg deler den i skiver og fryser dem i porsjonspakker, enkelt og greit !


Ristet nøtter, kokt ris og linser og stekt grønnsaker ♫♫
Malt nøtter ♫♫

Alle ingrediensene er tilsatt, skal mose det sammen med stavmikser ♫♫
Klar til steking ♫♫

Nøttestek og vegisterkaker etterstekes i varm olje 💕

Ingredienser ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF