Steken er som navnet sier fylt med nøtter i tillegg til linser, grønnsaker og krydder.
Men, så mange forskjellige oppskrifter det er på nøttestek da du:
Dette er 'nesten' Veganmisjonen sin oppskrift, men jeg fikk ikke tak i tørket steinsopp.
Leste meg til at soyasaus kunne erstatte den smaken.
Jeg tilsatte litt soyasaus og vanlig sjampinjong i stedet -og valgte og surre soppen og grønnsakene i litt olje før jeg tilsatte den i blandingen.
Jeg byttet også ut tørre linser med hermetiserte.
Perfekt middag til bonussønnen, som kommer hjem til jul ♥
Perfekt middag til bonussønnen, som kommer hjem til jul ♥
Kan fint spises selv om du ikke er veganer også altså !!
En god saus må man også ha !
Oppskrift på knallgod vegansk grønn peppersaus finner du 👉 her.
Nøttesteken kan gjerne serveres sammen med 👉 VEGISTERKAKER ,
og selvfølgelig grønnsaker, poteter og den nydelige peppersausen.
Spis & Nyt ♫♫
Nøttestek til 4 porsjoner:
- 2 dl ris
- 225 g ferdigkokte hermetiske linser
- 0,5 ts salt
- 1 stk laurbærblad
- 4 dl vann
- 2 dl mandler
- 2 dl cashewnøtter, uten salt
- 100 g sopp, hakket
- 1 stk purre
- 1 stk hakket stangselleri
- 1 stk rødløk, hakket
- 0,5 stk finhakket chili
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Stekeolje
- 2 ts soyasaus
- 1 ts muskat, malt
- 0,5 dl rødvin
- 2 dl små havregryn
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Sånn gjør du:
- Hell ris i en kjele sammen med salt, laurbærblad og vannet.
- Kokes i henhold til koketiden på rispakken, tilsett skylte linser når det gjenstår ett par minutter.
- Rist nøttene og mandlene raskt i en tørr varm stekepanne. Mal dem til de er veldig småsmulet i en food processor.
- Skjær opp purre, sopp, stangselleri, løk, chili og hvitløk. Stek det gyllent i en stekepanne med litt olje.
- Ha den ferdigkokte ris- og linseblandingen i en stor bakebolle (fjern laurbærbladet).
- Tilsett nøttesmulene, soppblandingen, krydder, vin og havregryn.
- Mos det hele med stavmikser til det er en jevn farse.
- Smak til med pepper og salt.
- Kle en brødform, på ca. 1 liter med bakepapir og dytt farsen godt nedi formen.
- Stekes på 200 grader i ca 50 min.
Servering:
- La nøttesteken avkjøles helt før du skjærer i den. Den trenger litt tid på å "sette seg".
- Del den i tykke skiver med en skarp kniv.
- Stek skivene gylne og sprø på begge sider i olje rett før servering.
Nøttestek kan oppbevares 3-4 dager i kjøleskapet, men er også fin å fryse.
Jeg deler den i skiver og fryser dem i porsjonspakker, enkelt og greit !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar