Jeg er begeistret for desserter, som kan gjøres i stand på forhånd - gjerne dagen før de skal serveres.
Den Italienske desserten passer ypperlig til det, men vent med å tilberede bringebærene.
Fløyelsmyk dessert med herlige syrlige bringebær 💕
Til 6-8 porsjoner trenger du:
- 4 stk gelatinplater
- 2 stk vaniljestang
- 7 ½ dl kremfløte
- 2 dl sukker
- 2 lime
- 125 g bringebær
- 3 ss sukker til bringebærene
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. (Hvis du ønsker og hvelve dem over på en asjett ved servering bør du bruke fire gelantinplater)
- Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, saften av en lime, vaniljestenger og vaniljefrøene.
- Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
- Sil blandingen over i en mugge.
- Hell blandingen i små former eller glass.
- Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med bringebærene.
- Bringebær: Rør ut sukkeret i saften av en lime. Hell marinaden over bringebærene og bland dem forsiktig. La dem trekke i limesaften i ca. 30 minutter.
- Legg bringebærene på toppen av desserten rett før servering.
Panna cotta er klar ! Skal marinere bringebær 💕 |
Klare til servering 💕 |
Spis & Nyt 💕 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar