12 desember 2016

Couscoussalat med stekte fiskekaker

Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Bruk gjerne couscous som er laget av fullkorn. Couscous har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder, urter og grønnsaker.

Nydelig, frisk og god hverdagsmiddag med fiskekaker fra Innlandets beste fiskebutikk, servert med smaksrik og sunn couscoussalat !
Enklere blir det ikke - Fiks ferdig på 20 minutter ⊱╮⊱╮


Couscoussalat til 4 porsjoner:
  • 4 dl Couscous av fullkorn
  • 4 dl vann + en terning grønnsaksbuljong
  • 2 ss soyasaus
  • 4 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1 stk tomat
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 paprika
  • 1/2 sitron
  • Koriander, en håndfull
  • Ruccola
Sånn gjør du:
  1. Tilbered couscous etter anvisning på pakken, sammen med grønnsaksbuljong, olje, soyasaus, 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. Den jeg brukte skulle tilsettes etter væsken var kokt opp og trekke under lokk i 6 minutter.
  2. Del agurken på langs, fjern den bløte remsen og skjær den i små biter.
  3. Fjern innmaten i tomatene og skjær den i biter.
  4. Rens og skjær paprika i terninger.
  5. Finhakk rødløk.
  6. Grovhakk koriander, bruk stilken, det er masse smak i den.
  7. Bland alt sammen med couscousen og skvis over saften av en halv sitron.
  8. Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
  9. Server couscoussalaten med gode stekte fiskekaker og ruccola.
Ingredienser !
Grønnsaker !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF