God og velsmakende smaksbombe med lasagne.
På Italiensk betyr lasagne : pastaplater !
Lasagne all forno' er den mest kjente, den med kjøttsaus.
I dag har jeg laget en lasagne med torsk 🐟
Server gjerne retten med en god, frisk salat.
Jeg tror nesten jeg kunne lurt denne retten i noen som ikke liker fisk 😃
Du trenger til 4 porsjoner:
- 500 g rå torskefilet, uten bein og skinn
- 6 stk lasagneplater
- Revet ost, til topping
- Tomatsaus *
- Ostesaus *
- Salat, til servering
- Lag først tomatsausen og ostesausen -og sett dem til side.
- Skjær fisken i biter.
- Legg tomatsaus, fisk, pastaplater (tilpass dem etter størrelsen på formen) og ostesaus lagvis i en ildfast form. To lag av hver.
- Legg på ett godt lag med revet ost på toppen.
- Stek lasagnen midt i ovnen på 180 °C i ca. 30 minutter.
- Server gjerne lasagnen med en frisk salat.
- 400 g hermetisk tomat
- 1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Stekeolje
- 2 ss tomatpuré
- En neve eller to frisk basilikum
- ½ ts sukker
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- Fres løk og hvitløk i olje på middels varme noen minutter.
- Tilsett tomatpuré og tomat.
- La det småkoke i 15 minutter.
- Tilsett frisk basilikum og smak til med sukker, salt og pepper.
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 150 g revet ost
- Salt
- Pepper
- Smelt smør og tilsett mel.
- Spe med melk, litt og litt om gangen og la sausen småkoke i 5-10 minutter.
- Rør inn ost og la den smelte i sausen.
- Smak til med salt og pepper.
Monterer sammen lasagne ♫♪ |
Klar til steking ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingredienser ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar