Pinnekjøtt i trykkoker !


Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på

Denne utgaven er tilberedt i trykkoker, raskt og enkelt !
"Pinnekjøttet får også en bedre farge og smaker aldeles nydelig " sies det.

Det smaker veldig godt, kjøttet beholder mer av saltet og er mye mer saftig og mørere, enn ved vanlig damping. 
Du sparer en time eller to -og det lukter ikke pinnekjøtt i hele huset, bare halve 😊

Fremgangsmåten gjelder ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker

Rødvin til pinnekjøtt bør ha mye friskhet og sødme, samt ikke altfor mye garvestoffer. 
Da er vin fra druen Pinot Noir ett godt valg. 

🍷 Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides 
Ren og fruktig, preg av mørke og røde bær, innslag av urter og lakris, ørlite bitter ettersmak.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 kg pinnekjøtt, jeg bruker røkt pinnekjøtt
  • ca. 3 dl vann 
  • Kålrotstappe *
  • ⇾ Mandelpoteter
Sånn gjør du:
  1. Vann ut pinnekjøttet i vann, 12-24 timer i romtemperatur. Tiden varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker.
  2. Legg risten i trykkokeren. Hell på vann, til rett under risten. Jeg fikk plass til 3 dl vann. Min trykkoker må ha minst 2,5 dl væske for å få opp damptrykket, så det passet ganske så bra. Risten følger med trykkokeren, når du kjøper den.
  3. Legg pinnekjøttet i trykkokeren. 
  4. Sett på lokket.
  5. Lukk trykkventilen.
  6. Sett på funksjonen MEAT/STEW, still den inn på 50 minutter og trykk på START. Trykkokeren varmes opp og det lyser HEAT, det tar ca. 15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen på klokken. Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk over på funksjonen KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter.
  7. Trykk STOPP -etter 15 minutter.
  8. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp. 
  9. For å få best resultat på pinnekjøttet, så legges pinnekjøttet på en ovnsplate i stekeovn, med grillfunksjonen på, i ca. 5 minutter etter det er ferdig dampet.
Skrell mandelpoteter og kok dem på ⇾ denne måten, da blir de perfekte !

KÅLROTSTAPPE
  • 1,5 kg kålrot
  • 3 stk gulrøtter
  • Vann
  • 1 ss salt
  • 0.5 ts hvit pepper
  • 1,5 dl fløte
  • 5 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
  2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  3. Hell av kokevannet.
  4. Mos grønnsakene sammen med smør og litt av fløten med en stavmikser.
  5. Spe med fløte til riktig konsistens -og kjør det til en fløyelsmyk, klumpfri mos.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Hold den varm på svakeste temperatur frem til servering.
Legg pinnekjøttet på risten i trykkokeren ♫♫
Sett på lokket og lukk dampventilen ♫♫
Mandelpoteter og kålrotstappe klar til koking ♫♫
Lager kålrotstappe ♫♫
Slipp forsiktig ut den resterende dampen ♫♫
Trykkokt pinnekjøtt ♫♫
Brunes raskt under grillelementet ♫♫
Klar til servering ♫♫

Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides

Tjuvstarter på 1 advent ♫♫

2 kommentarer:

  1. Pinnekjøttet blir helt fantastisk, beste Pinnekjøtt jeg har smakt

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du ble fornøyd. Jeg synes også at det ble veldig saftig og godt.

      Slett

Print Friendly and PDF