}); Edels Mat & Vin: PINNEKJØTT med VOSSAKORV, KÅLROTSTAPPE og mandelpoteter ~*♥*~ Google+

mandag 16. desember 2013

PINNEKJØTT med VOSSAKORV, KÅLROTSTAPPE og mandelpoteter ~*♥*~


Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau, leveres både røkt og urøkt.
Sauesiden blir skåret opp langs ribbeina og vannet ut ett døgn før det skal tilberedes.

Pinnekjøttet legges på en rist av bjørkepinner og dampes i ca. 3 timer.
Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.


PINNEKJØTT:
Beregn 500 g pinnekjøtt per person.

  1. Vann ut pinnekjøttet i vann, 12-24 timer i romtemperatur, dette varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker.
  2. Legg bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.
  3. Du får kjøpt ferdige "pinnekjøttpinner", ligger som regel ved siden av pinnekjøttet i butikken.
  4. Fyll på vann så det står i høyde med 'risten'.
  5. Legg pinnekjøtt over og sett på lokk.
  6. Dampes på middels varme i ca. 3 timer.
  7. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.
  8. Hvis ønskelig, kan du legge pinnekjøttet på en rist, over en langpanne i stekeovn, med grillfunksjonen på, i ca. 5 minutter etter det er ferdig dampet.


VOSSAKORV:
Skjær pølsene opp i passende biter, dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

KÅLROTSTAPPE:
  • 1,5 kg kålrot
  • 3 stk gulrøtter
  • 1,5 l vann
  • 1 ss salt
  • 0.5 ts hvit pepper
  • 1,5 dl fløte
  • 5 ss smør
Sånn gjør du:

  1. Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
  2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  3. Hell av kokevannet.
  4. Ha grønnsakene i en foodprossesor, tilsett fløte og smør,  kjøres til alt er most sammen,
  5. til nesten samme konsistens som purè.
  6. Smak til med salt og pepper.


MANDELPOTETER:
Perfekt kokte mandelpoteter uten skall finner du oppskrift på her.


 ~**~

Hvis du ønsker en mer utradisjonell måte og servere pinnekjøtt på kan jeg anbefale denne oppskriften: 
Pinnekjøtt av bog med piperade og mandelpotetcreme

Pinnekjøtt av bog !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar