Sauesiden blir skåret opp langs ribbeina og vannet ut ett døgn før det skal tilberedes.
Pinnekjøttet legges på en rist av bjørkepinner og dampes i ca. 3 timer.
Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.
PINNEKJØTT:
Beregn 500 g pinnekjøtt per person.
VOSSAKORV:
Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner.
PINNEKJØTT:
Beregn 500 g pinnekjøtt per person.
- Vann ut pinnekjøttet i vann, 12-24 timer i romtemperatur, dette varierer så les på pakningsvedlegget på pinnekjøttet du bruker.
- Legg bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.
- Du får kjøpt ferdige "pinnekjøttpinner", ligger som regel ved siden av pinnekjøttet i butikken.
- Fyll på vann så det står i høyde med 'risten'.
- Legg pinnekjøtt over og sett på lokk.
- Dampes på middels varme i ca. 3 timer.
- Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.
- Hvis ønskelig, kan du legge pinnekjøttet på en rist, over en langpanne i stekeovn, med grillfunksjonen på, i ca. 5 minutter etter det er ferdig dampet.
VOSSAKORV:
Skjær pølsene opp i passende biter, dampes sammen med pinnekjøttet de siste 20-30 minuttene.
KÅLROTSTAPPE:
MANDELPOTETER:
Hvis du ønsker en mer utradisjonell måte og servere pinnekjøtt på kan jeg anbefale denne oppskriften:
Pinnekjøtt av bog med piperade og mandelpotetcreme
KÅLROTSTAPPE:
- 1,5 kg kålrot
- 3 stk gulrøtter
- 1,5 l vann
- 1 ss salt
- 0.5 ts hvit pepper
- 1,5 dl fløte
- 5 ss smør
- Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i biter.
- Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
- Hell av kokevannet.
- Ha grønnsakene i en foodprossesor, tilsett fløte og smør, kjøres til alt er most sammen,
- til nesten samme konsistens som purè.
- Smak til med salt og pepper.
MANDELPOTETER:
~*♥*~
Hvis du ønsker en mer utradisjonell måte og servere pinnekjøtt på kan jeg anbefale denne oppskriften:
Pinnekjøtt av bog med piperade og mandelpotetcreme
![]() |
Pinnekjøtt av bog ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar