}); Edels Mat & Vin: Eggerøre ♫♥♫ Google+

søndag 22. desember 2013

Eggerøre ♫♥♫


Eggerøre er som navnet sier en matrett laget av 'rørte' egg 🌿

Eggerøre er perfekt følge til spekemat og røkt fisk, men passer også godt til reker og kjøttpålegg.
Her et tips for tilberedning i kjele, stekepanne og i stekeovn.

Jeg synes eggerøren blir mest saftig ved tilberedning i kjele.


Tilberedning i kjele:
Til 6 porsjoner
  • 12 egg
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ss smør
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Vips sammen egg, fløte og salt.
  2. Smelt smøret i en kjele på middels varme.
  3. Hell eggene i kjelen.
  4. Rør med visp til røren begynner og tykne.
  5. Tilsett gressløk.
  6. Kok videre under omrøring til eggerøren nesten er ferdig. 
  7. Hell den over i en serveringsbolle.

Tilberedning i stekepanne:
Til 4-6 porsjoner
  • 10 egg
  • 1,5 dl melk
  • 1 ts salt
  • Gressløk
  • Stekesmør
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en stekepanne på middelsvarme.
  2. Visp sammen egg, melk og salt.
  3. Hell blandingen i stekepannen, dryss over gressløk.
  4. Stekes under omrøring, bruk en tresleiv eller lignende, til eggerøren er ferdig stekt.


Tilberedning i mikro er lettvint, hvis du skal lage 2-4 porsjoner.
  • Egg, 2 stk per porsjon
  • Melk, 2 ss per egg
  • Salt, ca. 1/4ts per 2 egg
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Visp alt godt sammen, hell blandingen i en ildfast form.
  2. Sett formen i mikrobølgeovnen på full effekt.
  3. Rør forsiktig i den en gang pr. minutt til den begynner og stivne. La den få ett minutt til og la den hvile i mikroen ett par minutter.
Hipp Hipp Hurra !!


Tilberedning i stekeovn
Sett ovnen på varmluft, 150 grader.

Oppskrift til 10 personer:
  • 20 egg
  • 3,5 dl melk (eller 3dl melk, + 0,5dl fløte)
  • 2,5 ts salt
  • Gressløk
  • 50 g smør
  1. Smelt godt smør i en liten kjele og hell det over i  en ildfast form, med høye kanter. Pass på at hele bunnen er dekket med smør.
  2. Bland alt godt sammen med en visp eller kjøkkenmaskin.
  3. Hell blandingen over i den ildfaste formen.
  4. Stek den i 10 minutter, ta den ut og rør forsiktig i den.
  5. Sett den inn igjen og rør i den hvert 5 minutt til den er ferdig.
  6. Tar ca. 20-25 minutter.
Eggerøre til 14 personer, stekt i langpanne finner du her.
Eggerøre er obligatorisk tilbehør til spekemat ♫ 



I stekeovn


I kjele

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar