25 desember 2013

Sjokoladepudding & vaniljesaus ~*♥*~


Jeg vet ikke når sjokoladepuddingen første gang ble laget, men Piano Orginal Sjokoladepudding
har vært på det norske marked siden 1969. Jeg vil tro at sjokoladepudding ble laget av Norske
husmødre lenge før den tid.
Her en en god oppskrift på sjokoladepudding, som du kan lage selv !

Til 8-10 personer:
Sjokoladepudding:
  • 13 gelantinplater
  • 10 dl melk
  • 3 ss bakekako
  • 150 g kokesjokolade
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/4 ts salt
  • 4 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
  1. Legg gelantinplater i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter, pass på at alle platene ligger under vann.
  2. Kok opp melk, kakao, sjokolade og sukker.
  3. Ta kjelen av stekeplaten.
  4. Klem vannet ut av gelantinplatene og ha dem i den varme melkeblandingen, en og en under omrøring til gelantinen er oppløst.
  5. Sil blandingen over i en bolle.
  6. Tilsett salt, vaniljesukker og kremfløte, bland godt sammen.
  7. Visp i blandingen av og til mens røren blir avkjølt.
  8. Når den er blitt kald, hell den over i en form, som du har skylt med kald vann.
  9. Sett formen i kjøleskapet til den er stiv.
  10. Hvelv puddingen over på et fat. 
  11. Hvis ikke sjokoladepuddingen løsner lett, så ta ett kjøkkenhåndkle under varmt vann,
    vri det opp og legg det rundt formen ett minutt.
Vaniljesaus:
Ingredienser til 1 liter:
  • 2 egg
  • 4 ss sukker
  • 1 ss potetmel
  • 8 dl melk
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 dl kremfløte
Sånn gjør du:
  1. Visp egg, sukker og potetmel lett sammen i en kjele.
  2. Tilsett melk og kok opp ved svak varme.
  3. Rør hele tiden til sausen koker opp.
  4. Avkjøl. Rør i sausen av og til under avkjølingen.
  5. Visp kremen stiv og rør den inn i sausen, sammen med vaniljesukker.



~**~ ~**~ ~**~

Skokoladepuddingen kan også serveres i porsjonsformer:
Server den i formen og hell vaniljesaus over ~**~

-eller hvelv den over på en asjett ~**~




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF