07 desember 2013

Thaisuppe med kylling ღ¸•*✿✿ Tom Ka Gai


God varmende suppe, med gode smaker.
Tom Ka Gai er en Thailandsk suppe, som originalt lages av en hel kylling og med galangal, sitrongress og kaffirlime blader 🌿

Litt fornorsket, så ingrediensene til denne smakfulle suppen finner du i i de fleste matbutikker !!
Nydelig suppe, som passer godt på kalde dager !
Spis & Nyt 

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g kyllingfilet
  • 4 store sjampinjonger
  • 1 rød paprika
  • 4 vårløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss rød curry paste
  • 5 dl kyllingkraft (5dl vann + 1 beger kyllingfond eller 1 hønsebuljongterning)
  • 2 bokser lett kokosmelk a 4 dl, totalt 8 dl
  • 2 ss asiatisk fiskesaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1/2 lime
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Skjær kyllingfilet i biter, skjær sjampinjong i skiver.
  2. Skjær paprika i strimler og vårløk i tynne ringer.
  3. Fres de "harde stilkene" på vårløken og sjampinjong i olje i en gryte.
  4. Tilsett curry paste, kraft, kylling og kokosmelk la det koke i 5 minutter.
  5. Ha i fiskesaus, saften av 1/2 lime, paprika og resten av vårløken.
  6. Gi den ett lite oppkok.
  7. Dryss over koriander ved servering.

`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF