06 desember 2013

Japansk Biffsuppe ◠‿◠✿ Phở bò !!


Snadder !
Trenger ikke dra til Japan for å finne ingrediensene, de finner du på 'nær-butikken'!


Til 2 porsjoner:
  • 300 g biff av ytrefilet storfe
  • 10 dl kjøttkraft, jeg brukte 10 dl vann + 2 beger Fond "DuChef"
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 stk lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk rød chili i skiver
  • 1 ts malt ingefær eller 1 ss frisk revet
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl bønnespirer
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • 60 g nudler

Kok opp kjøttkraften.
Ha i saften av 1 lime og soyasaus.
Tilsett chili og ingefær.

Mens suppen står og småkoker, skjæres biffkjøttet i skiver, ca. 1 cm.
Stek biffskivene på begge sider i solsikkeolje.
Krydre biffskivene med salt og pepper.
Legg dem til side.

Kok nudlene i suppen.
Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), tilsett rødløk i strimler, bønnespirer og koriander. 
Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn ca. 1 minutt
-de skal være sprø når retten serveres.

Fordel nudelsuppen i to store suppeskåler.
Legg biffskivene over. 
Pynt med noen korianderblader ◠‿◠

Nudlene kan gjerne "knekkes" opp litt for du har dem i suppen, 
da blir det litt lettere og spise den ;)


◠‿◠◠‿◠◠‿◠

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF