16 mai 2019

Eggerøre i langpanne ♥ஜ


Eggerøre er som navnet sier en matrett laget av 'rørte' egg.
Blir mest brukt til bacon, spekemat og røkt fisk, men passer også godt til reker og kjøttpålegg.

Skal du lage eggerøre til mange -er trikset å steke den i stekeovn !
Denne oppskriften passer til 14 personer 


Du trenger:
  • 25 stk egg
  • 3 dl melk 
  • 1 dl fløte
  • 3 ts salt
  • Gressløk
  • 100 g smeltet smør
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.
  2. Smelt smøret i en liten kjele og hell smøret over i en langpanne. Vend på pannen så hele bunnen er dekket med smør.
  3. Visp egg, melk, fløte og salt godt sammen med en håndmikser.
  4. Hell blandingen over i langpannen.
  5. Stek den i 10 minutter, rør i den.
  6. Stek den videre i 5 minutter. Tilsett finhakket gressløk og bland det godt sammen.
  7. Stek den videre... og rør i den hvert 5 minutt til den er ferdig. Det tar ca. 25 minutter.
  8. Avkjøles og legges over i en passende bolle. Når eggerøren står en stund, kan den bli litt bløt i bunnen. Jeg legger i en liten rist av plastikk i bunnen av bollen. Du kan også bruke en liten tallerken eller lignende.
Potetsalat finner du oppskrift på her.
Jeg laget dobbelt porsjon i dag

25 stk egg !

Stekes i stekeovn !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF