Hvalbiff med stekte middelhavsgrønnsaker, hjemmelaget kryddersmør og bearnaise ♫♪


Hvalbiff er en av mine favoritter !
Mørt, smakfullt og sunt ♫♪
Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfekjøtt.
Kjøttet er veldig mørt og trenger kort steketid.

Fryst hvalkjøtt må tines i kjøleskapet natten over.
La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før du steker det.
Varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kald i midten når den serveres medium stekt.

Lavkarbo eller ikke, det velger du selv,
kan serveres med eller uten bakt potet ♫♪


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4 stk hvalbiff a 200 gram
  • Bakepoteter
  • Smør
  • Rapsolje
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk squash
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 200 g sopp
  • Salt 
  • Pepper
  • Soyasaus
  • Kryddersmør
  • Bearnaisesaus
Sånn gjør du:
  1. Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie og stek i ovn på 250 grader i 1-2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Stikk en strikkepinne i potetene for og teste om de er ferdige.
  2. Skjær grønnsakene opp i biter. Stek soppen til de nesten er ferdig stekt før du tilsetter de øvrige grønnsakene. Krydre med salt, pepper og litt soyasaus. 
  3. Krydre hvalbiffen med salt og pepper. Stek hvalkjøttet i en varm stekepanne med en blanding av smør og olje. Stek dem ca. 3 minutter på hver side. La de hvile 5-10 minutter før de serveres.
  4. Server hvalbiffene på en seng av grønnsaker med -eller uten bakt potet, kryddersmør og béarnaisesaus.

Oppskrift på Béarnaisesaus finner du her her.

Jeg hadde kryddersmør på lur i fryseren, oppskrift her.

Herlig hvalbiff ♫♪
Grønnsaker ♫♪
Hvalbiff ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿


Hvalkjøtt har vært en del av det daglige kostholdet i Norge i over 1000 år.
Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken må regnes som ypperste kvalitet.

Hvalkjøtt er lett å variere og kan kort sagt benyttes i alle retter hvor man ellers ville brukt storfekjøtt. Fordelen er at kjøttet er benfritt, magert og inneholder sunne fettstoffer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF