24 november 2018

Fusion BIFFSNADDER med pommes frites og bearnaisesaus ♫


Dette er skikkelig snadder !!
Hot og godt med tykk mørk saus -toppet med bearnaise !

Fusion-mat 🌿 Mat uten grenser ! 
Meksikansk inspirert biffsnadder med asiatiske smaker, toppet med tradisjonelt biff tilbehør ♫♫

Soyasaus og hoisinsaus har vi tatt varmt imot fra Kina, Pommes frites kommer opprinnelig fra Belgia og bearnaisesausen er en klassisk fransk saus !



🌿Du trenger til 4 personer:
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 1 glass jalapeno
  • Smør
  • Raps eller solsikkeolje
  • 1 stk rød paprika
  • 1  stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul løk
  • 1 ss maizena 
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
  • Hjemmelaget pommes frites
  • Bearnaisesaus

🌿Sånn gjør du:
  1. Skjær biffkjøtt i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
  2. Sil av kraften og fjern også mesteparten av jalapeno, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
  3. Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
  4. Skjær paprika og løk i tynne strimler.
  5. Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
  6. Legg tilbake kjøttet og rør inn maizena blandet ut i vann. 
  7. Bland alt godt sammen og kok til det tykner.
  8. Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
  9. Dryss over hakket koriander ved servering.
  10. Server retten rykende varm med pommes frites og bearnaisesaus.

🌿Bearnaisesaus 
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.

🌿Pommes frites
  • Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Raps eller solsikkeolje
Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og del dem i ca. 1cm tykke strimler.
  2. Legg potetene i kaldt vann i 30 minutter. 
  3. Hell av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
  4. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over godt med olje.
  5. Stek i ovnen på 200 grader varmluft  i ca. 30 minutter.
Skjær kjøttet i strimler ♫
Del potetene i strimler ♫
Skjær paprika og løk i strimler ♫
Pommes frites klare til steking ♫
Sil av kraften og ta ut jalapeno ♫
Stek biffstrimlene ♫
Stek grønnsaker ♫
Smak til med hoisinsaus, soyasaus og soppsoya ♫
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF