25 november 2018

Pølse og stappe !


Stekte pølser med en herlig rustikk potetstappe med purre og ost ♫

Jeg brukte gode smaksrike lammepølser med feta og oliven fra Anni's Pølsemakeri.

Enkelt og godt -servert med ketchup og grov sennep ♫

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg potet
  • 12 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1/2 purre
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 ts pepper
  • 100 g revet hvitost
  • 1 ts salt
  • 800 g lammepølse eller annen god pølse
  • God ketchup
  • God sennep
  • (Koriander)
🍃 Potetstappe
  1. Skrell poteter og skjær dem i biter. Se tips lenger ned i innlegget.
  2. Skjær purre i ringer.
  3. Kok poteter og purre i grønnsaksbuljong i ca. 15 minutter eller til de er møre.
  4. Varm opp melken.
  5. Sil av buljongen og mos potetene og purren.
  6. Tilsett melk, smør og pepper. Rør godt sammen.
  7. Riv osten og tilsett den i potetmosen.
  8. Smak potetmosen til med salt helt til slutt.
🍃 Lammepølser
  1. Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
  2. Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker. 

Tips:
Rør 1,5 ss havsalt og 1 ss eddik i kaldt vann. Legg i potetene, la de ligge i vannet i 30 minutter, skylles godt i kaldt vann etterpå. Dette er for å få ut stivelsen i potetene, da blir ikke potetmosen så lett seig.

Ingredienser 
Stek pølsene på middels/lav varme
Lag ferdig potetstappen 
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF