02 november 2018

Teriyakiburger ♫ 19 Crimes The Banished Dark Red 2017 ♫


Skikkelig smaksbombe av en burger 🍔

Teriyakisaus er en japansk saus laget av soyasaus, sukker og mirin.
Teriyakisaus kan du også lage selv hvis du har lyst. Oppskrift nederst i innlegget.

Hvis du vil gjøre den ekstra god så baker du hamburgerbrød selv, oppskrift 👉 her og lager hjemmelaget majones, som du finner oppskrift på 👉 her.

Server gjerne burgerne med ovnsstekte pommes frites ♫


I glasset 🍷
19 Crimes The Banished Dark Red 2017
Vinen er inspirert fra listen over 19 forbrytelser som ble utarbeidet i 1788, for å hjelpe det overfylte britiske fengselssystemet ved å sende forbrytere til Australia.
Mange døde på veien, men de som kom frem til Australia bygde landet murstein for murstein.

Vinen var veldig god, skikkelig 'mørk' og fyldig 🍷
Noen vil kanskje synes at den er litt for søt.
Var litt redd for at den skulle smake 'eik' (smak og behag, jeg er ikke veldig begeistret for den eikesmaken), da amerikanske vinfat som regel er laget av eik, men det gjorde den ikke ♫


Burger
  • 600 g karbonadedeig
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss teriyakisaus 
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
Chilimajones
  • 2 dl majones
  • 2 ts srirachi chilisaus
Tilbehør
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne. Form 4 like store burgere.  
  2. Legg bacon på en stekeplate med bakepapir. Stekes i stekeovn på 180 grader  varmluft til de er sprøstekte. Det tar ca. 15 minutter, men følg med ! Stek potetene sammen med baconet, sett opp varmen når baconet er stekt og stek videre til potetene er ferdig stekt.
  3. Rør godt sammen majones og srirachi.
  4. Stek ananas i godt smør raskt på begge sider i 2-3 minutter,
  5. Stek burgere i en blanding av olje og smør 3-4 minutter på hver side.
  6. Skjær rødløk i tynne ringer.
  7. Varm opp hamburgerbrødene hvis du ønsker det.
  8. Smør ett godt lag med majones på brødet.
  9. Legg på salat, teriyakiburger, stekt anans, rødløk og sprøstekt bacon.
  10. Spis & Nyt ♫ 
Ovnsstekte Pommes frites
  • Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær potet i ca. 1 centimeter tykke strimler, eller bruk en mandolin/grønnsakskutter.
  2. Legg dem i kaldt vann i 30 minutter, kan gjerne ligge der lenger -hvis du vil forberede dem i god tid.
  3. Hell av vannet og tørk dem godt.
  4. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over masse smaksnøytral olje.
  5. Stek i ovnen på 180 grader varmluft sammen med baconet i ca. 15 minutter. Sett varmen opp til 200 grader varmluft og stek videre til potetene er ferdig stekt, ca. 15 minutter.

'Skjærer' poteter i strimler  ♫
Lager teriyakiburger ♫
Ny kjøkkenvekt ♫
Bacon klar til steking ♫
Chilimajones ♫
Ananas ♫
Steker burger og ananas ♫
Under arbeid ♫


19 Crimes The Banished Dark Red 2017
Vinen er inspirert fra listen over 19 forbrytelser som ble utarbeidet i 1788, for å hjelpe det overfylte britiske fengselssystemet ved å sende forbrytere til Australia.
Mange døde på veien, men de som kom frem til Australia bygde landet murstein for murstein.

The men and women on our labels are not those of fiction - they were flesh and blood. Criminals and scholars. In history, they share a bond receiving 'punishment by transportation'. It could have shattered their spirits. It didn't. Today, we toast them and the principles they lived by.

Les mer om 19 Crimes 👉 her.

19 Crimes Wine, har en egen app
men den fungerer dessverre ikke i Norge 🍷👍😢🙈
Lytt til historiens mest interessante straffedømte og opprørere fortelle sin historie bak de 19 forbrytelsene, samhandle med verden og forsvare seg selv i en rettssak med dommeren for å bevise sin uskyld !!

Har fått 'tilgang' til en litt smugtitt på appen her 👇




19 Crimes The Banished Dark Red 2017

Varenummer: 7813601
Smak: Fyldig og rund med smak av mørke, søte bær, mørk sjokolade og kanel
Lukt: Duft av bjørnebær, plommer, mørk sjokolade og vanilje.
Farge: Dyp rubinrød, lilla kant.
Produsent: 19 Crimes
Årgang:*2017
Land, distrikt, underdistrikt: Australia, South Eastern Australia
Råstoff: Shiraz 81%, Petit Verdot 4%, Merlot 11%, Cabernet Sauvignon 19%
Metode: Lagret på 100% amerikanske fat.
Alkoholprosent: 13.5%
Syre: 6,3 gram per liter
Sukker: 11,6 gram per liter


Teriyakisaus
Teriyakisaus er en Japansk saus, som både er salt og søt.
Du kan kjøpe den ferdig, på flaske eller i små "wok-saus poser",  men du kan også lage den selv:
  • 1 dl soyasauce
  • 4 ss vann
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk ingefær
Sånn gjør du:
  1. Rens og finhakk hvitløk.
  2. Skrell og riv ingefær.
  3. Bland alt i en kasserolle.
  4. Kok opp og la sausen avkjøle. Sil den.
  5. Kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker i ett rent syltetøyglass eller lignende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF