16 november 2018

Svinkeknoke i trykkoker 🌿 Salt kjøtt og stappe ♫


Salt kjøtt og stappe har sine tradisjoner landet over.
Det tar jo vanligvis lang tid å koke knokene, du må beregne 3 timer i vanlig kjele.
I dag kokte jeg knokene i trykkoker, brukte bare 1/3 av tiden -og like god.

God, smaksrik og kraftig husmannskost 🌿

Oppskrift til 4-6 porsjoner.
4 porsjoner når jeg renser svineknoken, 6 porsjoner når min mor gjorde det 💚
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av
Crock-Pot® Express Multi-Cooker.


Svineknoke / Salt kjøtt:
  • 2 stk svineknoker, jeg brukte røkte 
  • ca. 1,5 liter vann
  • 1 bunt frisk timian
  • 2 laurbærblader
  • 1 ss hel pepper
  • (Noen skrukkete grønnsaker, jeg brukte gulrøtter, løk og vårløk)
Sånn gjør du:
  1. Legg svineknoker i trykkokeren. Tilsett vann, laurbærblad, pepper, timian og gjerne noen grønnsaker, som løk og gulrot, eller hva du har i grønnsaksskuffen. De er med på å sette god smak på kjøttet.
  2. Pass på at innholdet ikke overstiger max-merket i kjelen.
  3. Sett på lokket. 
  4. Lukk trykkventilen. 
  5. Sett på funksjonen MEAT/STEW, still den inn på 60 minutter og trykk på START. Trykkokeren varmes opp og det lyser HEAT. Når kjelen er såpass full tar det ca. 25 minutter. Når den er varm starter nedtellingen på klokken. 
  6. Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk over på funksjonen KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. 
  7. Trykk STOPP -etter 15 minutter.
  8. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  9. Rens svineknokene. 
  10. Sil og ta vare på litt av kokekraften, den skal brukes i kålrotstappen og til litt ekstra sky.
  11. Server kjøttet med kokte poteter og kålrotstappe !
 I vanlig kjele:
  1. Legg svineknokene i en kjele og hell over 2-3 liter vann, så det dekker kjøttet.
  2. Tilsett pepperkorn, laurbærblad, timian, grønnsaker og kok opp. 
  3. Sil av skummet, som legger seg på toppen av kjelen. 
  4. La det småkoke i ca. tre timer til svineknokene er møre og kjøttet løsner fra beinet.
✿ Tips:
Hvis ikke kjøttet skal serveres med en gang, så hell over litt kraft, legg på folie og hold kjøttet varm i stekeovn på 100 grader. 

Kålrotstappe
  • 2 stk kålrot
  • 4 stk gulrot
  • 100 g smør
  • Kraft fra svineknoke
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og kutt gulrot og kålrot i biter.
  2. Kok det helt mørt og slå av vannet.
  3. Mos det godt med en stavmikser eller kjør det i en foodprossesor, sammen med smør og ca. 0,5 dl kokekraft.
  4. Smak til med salt og pepper.
Ingredienser til Svineknoke i trykkoker !
Klar til koking ♫
Kok kålrot og gulrøtter til stappen ♫
Ferdig kokt ♫
Svineknoker ♫
Sil kraften ♫
Gjør ferdig kålrotstappen ♫
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫
Morgensol over Mjøsa i dag ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF