17 november 2018

Festmiddag med norske råvarer ♫♫


★★★★ - middag !!
Denne menyen passer best på høsten eller vinteren og er den perfekte nyttårsmeny.

Sashimi av norsk laks med musserende i glasset ♫
Indrefilet av rein fra Røros med nydelig tilbehør og fransk bordeaux ♫
Panna cotta, som smelter på tungen med en fløyelsmyk multepuré ♫💕♫


Desserten bør lages dagen før servering.
Ingrediensene til forretten kan gjøres ferdig på formiddagen -og oppbevares i bokser i kjøleskapet.
Da står bare hovedretten igjen -og den må du beregne en times tid på.
Begynn med potetene. Du kan brune reinsdyrfileten før du serverer forretten -og ettersteke den raskt i ovnen, mens du rydder av bordet etter forretten.

Oppskriftene finner du link til i navnet på retten.

Sashimisalat
med laks, fersk ananas, mango og granateple ♫

Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver 🐟
Sammen med asiatiske smaker, massse friske grønnsaker og frukt, blir det utrolig friskt og godt !



I glasset: Verrocchio Prosecco Brut
Prosecco er en italiensk musserende vin fra Veneto nord i Italia, som er rimelig og kvalitetsrik. God og søt duft av sitrus, pære og blomster. Livlig i stilen - en skikkelig god og vennlig prosecco med medium syre. Medium lengde litt sitrus og mineraler i en lett ettersmak.
Et lett valg til festen ♫


med hasselbackpoteter, grønnsaker og viltsaus ♫

Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt.



I glasset:  Chateau Rioublanc 2010 
Klassisk østside-bordeaux med 75% Merlot og 25% Cabernet Sauvignon.

Bordeaux er et vindistrikt i Frankrike med en årlig produksjon av rundt 700 millioner flasker vin. Karakteristisk for rødvinene fra Bordeaux er deres mørke røde farve: derav bordeauxrød.


Panna cotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen.
Sammen med syrlig multe smaker det helt fantastisk 💕



⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) God middag !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF