01 september 2017

Panna cotta med multepuré ♫💕♫


Panna cotta er en av verdens beste desserter.
Panna cotta betyr - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen.
Sammen med syrlig multe smaker det helt fantastisk 💕

Multe = Fjellets gull 💕 Multer finnes i fjellstrøk over hele Norge.
Hvert år er det mange som valfarter til sine spesielle og ofte hemmelige steder, med fine multemyrer.
Sessongen for multene er fra midten av juli og frem til den første frostnatta.

Multekrem er en tradisjonsrik juledessert, men det går fint å spise multe hele året altså !
Kanskje du vil prøve denne desserten ♫


Til 6-8 porsjoner trenger du:
  • 4 stk gelatinplater 
  • 2 stk vaniljestang
  • 7 ½ dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 1 lime
  • 500 g multe 
  • 180 g sukker 
  • Sitronmelisse

Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5-10 minutter. 
  2. Snitt vaniljestenger på midten, skrap ut vaniljefrøene. Både frø og stenger skal legges i fløten.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, saften av en lime, vaniljestenger og vaniljefrøene. 
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
  5. Sil blandingen over i en mugge.
  6. Hell blandingen i små former eller glass.
  7. Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med å legge på multepuré til rett før servering.
  8. Multer: Kok opp multer sammen med sukker. Jeg brukte fryste multer, som jeg tinte i kjøleskapet. La det koke under omrøring i 3 minutter. Kjør multene med en stavmikser og sil den til glatt og fin multepuré, uten steiner.
  9. Sett multepuréen i kjøleskapet frem til servering og legg den på toppen av desserten rett før servering.
  10. Pynt med sitronmelisse.
Skal koke opp fløte, sukker, vaniljefrø, vaniljestenger og limesaft ♫
Har helt fløteblandingen over i en mugge ♫♫
Panna Cotta klar til avkjøling ♫ Settes i kjøleskapet i 4 timer eller mer.... 
Koker multe og sukker ♫ 

Moser kokt multe med en stavmikser ♫
Multepuré ♫


Ingredienser ♫♫
En enslig multe.... ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF