}); Edels Mat & Vin: LAPSKAUS med PULLED PORK og en salig blanding av grønnsaker ღ Google+

søndag 27. august 2017

LAPSKAUS med PULLED PORK og en salig blanding av grønnsaker ღ


Lapskaus er enkelt og lage, man tar litt kjøtt og grønnsaker, kutter de opp i biter og koker det sammen i en kjele. Lapskaus blir servert i mange land og ingrediensene varierer i det uendelige.
Det finnes ikke noen fasit på hvilke ingredienser en lapskaus skal inneholde.

Ta en titt i fryseren og rydd opp i grønnsaksskuffen før du reiser på butikken...
- kanskje du har alt du trenger !
Jeg hadde rester av pulled pork i fryseren, etter at jeg lagde den retten her, for noen uker siden.

Resultatet blir en god, varmende One-Pot med nydelig lapskaus

Til 4-6 porsjoner trenger du:
  • 4 stk poteter
  • 4 stk gulrøtter
  • 1/2-1 søtpotet
  • 1 chili
  • 1 rødløk
  • 1/2 squash
  • 1 paprika
  • 1 minipurre
  • 500 g pulled pork -eller annet stekt kjøtt/pølser i biter
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts estragon
  • 1 ts oregano
  • 3 ss soyasaus
  • 8 dl kjøttkraft
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk persille

Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær opp grønnsaker i passende biter. 
  2. Grovhakk rødløk og skjær purre i ringer.
  3. Kok opp kjøttkraft. Jeg brukte vann og to beger kjøttfond.
  4. Tilsett poteter, søtpotet, gulrøtter, rødløk, purre, chili og tørre krydderurter. 
  5. La det småkoke i 10 minutter. 
  6. Tilsett kjøttet, paprika og squash og la det småputre i ca. 10 minutter eller til grønnsakene er møre.
  7. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
  8. Dryss over frisk persille ved servering.
Grønnsaker, krydder og pulled pork ♪♫
Koker grønnsaker ♪♫

Godt, enkelt og man får brukt opp rester !!! 

Ingredienser ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar