}); Edels Mat & Vin: Asiatisk grønnsakspasta ♪♫ Pasta la vista ღ Google+

torsdag 10. august 2017

Asiatisk grønnsakspasta ♪♫ Pasta la vista ღ


Spiralizer er ett fint redskap for å bruke mer grønnsaker i maten !
Pasta i alle bauer og kanter !!

'Spaghetti' laget av friske grønnsaker og blandet med fullkorns spaghetti, samt en smakfull, herlig asiastisk saus  Viste du at gulrøtter faktisk blir sunnere etter varmebehandling ??

Vegetarmat kan være kjempegodt altså !!
Pasta la vista Baby •♪♫⁀°♡ღ

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 dl soyasaus
  • 1 lime, saften
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 rød chili, finhakket
  • Koriander
  • 2 ss solsikkeolje
  • 200 g fullkorn spaghetti
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk squash
Sånn gjør du:
  1. Lag først sausen, så den får trekt litt: Bland soyasausen med saften av limen og finhakket chili. Skrell og kutt ingefær fint og ha den i soyasausen sammen med en neve finhakket frisk koriander, bruk stilkene også.
  2. Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
  3. Skrell gulrøttene.
  4. Skjær av endene på grønnsakene før du lager tynne strimler ved hjelp av spiralizer. 
  5. Tørk godt av squashen før steking med tørkepapir, den inneholder mye vann.
  6. Fres grønnsakstrimlene raskt i olje i en varm panne, ca. 3 minutter under omrøring.
  7. Bland inn kokt spaghetti.
  8. Hell over sausen og bland alt godt sammen.
  9. Serveres rykende varm med ett godt dryss med koriander.
Gulrøtter inneholder betakaroten (fettløselige fargestoff), som omdannes til vitamin A i kroppen og mange antioksidanter. Naturlig betakaroten er en kraftig antioksidant. Skulle du spise litt mye gulrøtter, så er den eneste risikoen du løper, å få en gyllenbrun hud. Lekkert og helt ufarlig, men da skal du spise mange gulrøtter altså !!!
Gulroten blir faktisk sunnere når den varmebehandles og du får frem mer av søtsmaken.
Gulrøtter som er kokt, stekt eller most inneholder tre ganger så mye antioksidanter som rå gulrøtter.

Squash har en fantastisk evne til å trekke til seg smaker. Rå, strimlet, revet, i terninger eller skiver, squashen er like anvendlig i alle farger, fasonger og kombinasjoner. Squash er rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den er en fin kilde til B-vitamiet folat, vitamin C og mineralet kalium.

Squash  ♪♫ Sausen er klar !
Steker grønnsakene  ♪♫

Ingredienser ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar