Crock-Pot PULLED PORK Tex-Mex, servert i salat ♫♪


Herlige, friske og smaksrike munnfuller !
Jeg brukte surret svinestek av bog, men svinenakke passer også bra til denne oppskriften.
Svinekjøttet er gnidd inn med 8 forskjellige krydder og tilberedt i crock-pot.
Krydderblandingen har smak av tex-mex/taco.
Serveres med fersk lime, koriander samt tomat og avokadosalsa.

Retten passer perfekt som Amuse-bouche, som det så fint heter, det betyr munn-glede. En apetittvekker, som gjestene kan få før de setter seg til bords.
Den kan serveres til forrett eller nytes som kosemat i sofakroken.

Spis & Nyt ♫♪



Pulled Pork:
  • 1 ss røkt paprika 
  • 2 ts tørket oregano 
  • 2 ts hvitløkspulver 
  • 1 ts havsalt 
  • 1 ts cumin 
  • 1/2 ts sort pepper 
  • 1/2 ts kanel 
  • 1/2 ts cayenne pepper 
  • ca. 1,5 kg svinestek/skinkestek eller svinenakke 
  • 1 dl vann
  • 1/2 rødløk 
  • Hjertesalat 
  • Tomat og avokadosalsa * 
  • Lime 
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Bland sammen de 8 krydderne i en liten bolle.
  2. Ta av strømpen, hvis du bruker surret svinestek og fjern svoren.
  3. Gni inn halvparten av krydderblandingen på svinekjøttet, bruk fingrene og gni det godt inn.
  4. Legg svinekjøttet i crock-pot kjelen og tilsett vann.
  5. Sett på lokk og kok på LOW i 10 timer eller på HIGH i 6 timer.
  6. Ta opp kjøttet og riv det fra hverandre med to gafler.
  7. Bland kjøttet godt sammen med finhakket rødløk og resten av krydderet. Hell over litt av kraften, som har dannet seg i kjelen.
  8. Legg kjøttet i salatblader, topp med salsa og hakket koriander -og server dem med en lime båt, som skal skives over retten.
Tomat  og avokadosalsa:
  • 1 lime
  • 3 tomater
  • 1 avokado 
  • 2 fedd hvitløk
  • En god håndfull frisk koriander
  • 1/2 ts havsalt
  • 1/2 ts chili powder
Sånn gjør du:
  1. Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i små terninger.
  2. Del avokado i to, fjern steinen, fjern skallet og skjær den i små terninger.
  3. Finhakk/press hvitløk.
  4. Hakk koriander, bruk stilken også -den inneholder masse smak.
  5. Bland alt godt sammen i en bolle, sammen med krydderet og skivs over saften av en lime.
Svinesteken er gnidd inn med krydder  ♫♪
Jeg koker den i 10 timer på LOW ♫♪
Pulled pork ♫♪
Lager salsa ♫♪ Avokadoen kunne gjerne vært litt mer moden men..... 
Salsa ♫♪
Klar til servering ♫♪
Ingredienser ♫♪

Tips:
Blir det igjen rester kan det supermøre gode svinekjøttet varmes opp i stekeovn og serveres med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus.

Pulled Pork med ovnsbakte poteter & bearnaise ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF