30 september 2017

Pepperbiff med maiskrem og peppersaus


Ett herlig, smakfullt biffmåltid !!
Kremet maiskrem passer perfekt til biff, sammen med gode hasselbackpoteter og god peppersaus. 
Spis & Nyt ♫♫

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 250 g ytrefilet av storfe
  • Hel pepper
  • Salt
  • Raps eller solsikkeolje
  • Smør
  • Maiskrem *
  • Peppersaus *
  • 4-8 stk Hasselbackpoteter *

Pepperbiff:
  1. Ta biffen ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Knus pepper i en morter.
  3. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
  4. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  5. Da er biffen medium stekt.
  6. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  7. Krydre med litt salt.
  8. La biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Maiskrem:
  • 2 kokte maiskolber eller en stor box
  • 1,5 dl kremfløte
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær av frøene på maisen, hvis du bruke maiskolber og kok maisen i kremfløten i 5 minutter.
  2. Kjør alt til en krem i blender og smak til med salt og pepper.
  3. Hell den i en kjele og hold den varm på svak varme.
Hasselbackpoteter:
  • Poteter
  • Meierismør
  • Paprikakrydder
Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
  2. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  3. Sett dem i en smurt ildfast form, strø over paprikakrydder og legg på en bit smør på hver potet.
  4. Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene er møre.
Peppersaus:
  • 4 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper 
  • 1 dl kremfløte
  • 1-2 ss soppsoya * -eller mørk soyasaus
  • Litt salt, smak på sausen først for soyasausen kan være veldig salt.
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft, eller litt vann.
  2. Kok opp resten av kraften og visp i jevningen.
  3. Knus pepper grovt i en morter.
  4. Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
  5. Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt.
* Soppsoya er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Start med potetene, da de tar lengst tid ♫♫
Mais og fløte ♫♫
Maiskrem ♫♫
Ingredienser til saus ♫♫ Soppsoya anbefales 😘Fantastisk smak og setter farge på sausen !!!
Ytrefilet og pepper ♫♫
Saus -og den er så god, brukte en fantastisk god soyasaus ♫♫
Steker biff ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF