}); Edels Mat & Vin: Kyllingfilet med bacon og epler 🍏🍎 Google+

søndag 17. september 2017

Kyllingfilet med bacon og epler 🍏🍎


Enkel og god rett, som både er salt og søt !
Tar litt tid og marinere kyllingen, men den klarer seg helt selv, gå en tur imens 🍏
Jeg gikk en tur til Midt i matfatet 2017, som avholdes i Vikingskipet, Hamar Olympiske Anlegg,
det ligger noen bilder nederst i innlegget.


Jeg serverte retten med søtpotetfrites og en herlig kyllingsaus !
Smakelig måltid 🍎


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 kyllingfileter
  • 1 ss raps -eller solsikkeolje
  • 2 fedd hvitløk eller 1/2 hvitløk uten fedd
  • 2 ss sennep
  • 1/2 ts pepper
  • 1-2 epler
  • 1 ss brunt sukker
  • 4-6 skiver bacon
  • Søtpotetfrites *
  • Kyllingsaus *
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen olje, revet hvitløk, sennep og pepper i en bolle.
  2. Tilsett renskåret kyllingfilet og bland godt sammen. Dekk med plast og la det stå i kjøleskapet noen timer.
  3. Fjern eplekjerne og skjær eple i skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, eller på bakepapir.
  4. Dryss over brunt sukker.
  5. Surr bacon rund kyllingfiletene og legg dem på toppen av epleskivene. Pakken jeg brukte inneholdt 6 skiver, så jeg surret en baconskive rundt kyllingfileten og la 1/2 skive på toppen.
  6. Stekes i ovn på 180 grader i 30 minutter.
Søtpotetfrites:
  • 400 g søtpotet
  • 1 eggehvite
  • Salt
  • Pepper
  • Raps -eller solsikkeolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær søtpotet i strimler og vend dem i lett pisket eggehvite.
  2. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper og ha litt olje over.
  3. Stek i ovnen på 180 grader i 40 minutter, sett inn kyllingen etter søtpoteten har stekt i 10 minutter.
Kyllingsaus:
  • 2 dl vann
  • 2 stk beger kyllingfond eller 2 stk buljongterning
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 2 ts sennep
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1,5 ss maizena
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann, buljong og koksmelk i en kjele. 
  2. Rør ut maizena i litt kaldt vann og rør den inn i sausen.
  3. Kok sausen i ca. 5 minutter.
  4. Smak til med sennep, soyasaus, salt og pepper. 
Marinering av kylling 🍎
Søtpotet 🍎
Søtpotet og epleskiver med brunt sukker 🍎
Klar til steking 🍎
Ingredienser til saus 🍎
Kyllingsaus 🍎
Klar til servering 🍎
🍎🍏
Vikingskipet, Hamar Olympiske Anlegg 🍏
🍎🍏

 Gåsbustua - Catering, Hjemmebakeri & Selskapsarrangør
Frøken Børresen !!! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar