}); Edels Mat & Vin: Tex-Mex Pizza med Pulled Beef ! Google+

søndag 3. september 2017

Tex-Mex Pizza med Pulled Beef !


I fryseren hadde igjen rester av Pulled Beef, som du finner oppskrift på her.
De måtte jeg bruke opp på et vis !
'Spis opp maten din' -har blitt ett populært miljøinnslag i Norge ✿ 
Ett fremragende tiltak for både miljø og lommeboken.

Pulled Beef gjorde seg som pizzafyll også den !!
Du får kjøpt ferdig laget pulled beef i butikken også, den ligger i kjøledisken. Jeg har ikke prøvd den så jeg vet ikke om den er god altså, men helt sikkert grei nok på pizza.

Har du igjen kjøttrester så sleng det på en pizza
Skikkelig god pizza !!


Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel eller pizzamel / ca. 7 dl
  • 1 pose tørr pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/4 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
  5. Smør en stor ovnspanne med litt smør og kjevl ut pizzadeigen.
  6. Etterheves i ca. 20 minutter hvis ønskelig.
Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørr basilikum.
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
  2. Kokes i ca. 20 minutter.
  3. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens. (Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag)
Topping:
  • 400 g Pulled beef
  • 1 liten box mais
  • 1 liten box ananas
  • 200 g fersk mozzarella
  • 200 g revet jarlsberg
  • Tortilla Chips
  • Ruccola
  • Maldonsalt
Slik gjør du:
  1. Smør ett godt lag med pizzasaus på pizzabunnen.
  2. Legg på ett godt lag med pulled beef, mais, ananas i biter, mozzarella i biter og revet jarlsberg.
  3. Dryss over litt grovknust tortilla chips på toppen.
  4. Stek pizzaen i forvarmet ovn på 225 grader i ca. 20 minutter.
  5. Server pizzaen med ruccola krydret med godt havsalt.
Noen foretrekker og legge osten i bunn, men jeg synes den er best på toppen av pizzaen i hvert fall når man bruker masse pizzafyll
Koker pizzasaus !
Kjører pizzasausen med en stavmikser !
Pizzadeigen er klar !
Legger på pizzafyll !
Klar til steking !
Klar til servering !
Spis & Nyt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar