08 september 2017

Smørbrød med lammepølser, egg og smørstekte kantareller 🍄


Nå er det høysesong for sopp -og har du ikke mulighet for å plukke den selv, kan du trøste deg med at det finnes masse forskjellig, smaksrik sopp å få kjøpt i butikkene også.

Kantarell finner du i bar og løvskog.
Her oppe 1000 m.o.h kan vi bare drømme om den. så jeg måtte kjøpe kantareller i butikken. Nesten like god, litt 'most' i pakken, kunne gjerne behandlet dem med litt mer kjærlighet på pakkeriet, så jeg kan ikke skryte av selvplukket kantarell dessverre.

Her har jeg laget noen herlige smørbrød med skogens gull 💛
Jeg serverte herlighetene med gode lammepølser og stekt egg.

Smørbrødene kan nytes til lunch, enkel middag eller kveldskos.
- Og husk myntegele, det er den perfekte match til lam !!


Du trenger til 2 porsjoner:
  • Godt brød
  • 200 g kantareller
  • Rapsolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • 2 stk egg
  • 300 g lammepølse
  • Myntegele
  • Små tomater
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Børst og rens sopp. Riv eller skjær dem i mindre biter hvis de er stor, men husk at de krymper veldig mye under varmebehandling.
  2. Legg soppen i en varm stekepanne med litt olje. La kantarellene ligge rolig i pannen noen minutter. Rører du vil soppen begynne å koke. Tilsett litt smør og la smøret smelte. Rør forsiktig. Når soppen er ferdig stekt smaker du til med salt og pepper.
  3. Stek lammepølsene på middels varme i godt smør til de er gylne og varme. Jeg la dem i stekepannen sammen med kantarellene, etter jeg hadde tilsatt smøret.
  4. Stek speilegg i en stekepanne.
  5. Legg ett raust lag med stekt sopp på godt brød, legg på lammepølser og stekt egg. Krydre eggene med salt og pepper.
  6. Server smørbrødet med noen små tomater, litt myntegele og dryss over frisk persille.
'Langreiste' lammepølser fra Thulefjord - Ekte smak av Nord-Norge 🍄
Steker kantareller 🍄
Steker pølser 🍄
Steker egg 🍄

Nydelige farger i fjellet nå 🍄
Hjem kjære hjem 💗

Spis & Nyt 🍄

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF