*Kilde: WOSA
Welmoed Chenin Blanc
Her har jeg erstattet 2/3 av 'vanlig fårikålkjøtt' med lammelår i skiver.
I denne oppskriften bruner jeg kjøttet i stekepannen før den havner i gryta, noe som gir enda bedre smak på kjøttet.
God middag 🍂
Til 6-8 porsjoner:
- 2 kg lammelår i skiver
- 1 kg fårikålkjøtt av lam
- 2-3 kg hodekål
- 3 ss hel pepper
- 2 chili
- 1 hvitløk uten fedd
- 4 ts salt
- 10 dl vann
- Skjær kålen i båter.
- Skjær lammelår i litt mindre biter, hvis de er veldig store.
- Hakk hvitløk og chili. Hvitløken blir nesten kokt bort i gryten, men gir en utrolig god smak.
- Brun kjøttet rask i en varm panne med litt olje eller smør.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte, kjøtt nederst.
- Krydre med hvitløk, chili, salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann,
- Kok opp og la fårikålen småkoke på svak varme i 2-3 timer.
- Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
Tips til dessert:
Smuldrepai med epler 🍎 som du finner oppskrift på 👉 her.Welmoed Chenin Blanc 2017
Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt til fårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak.
En frisk og aromisk hvitvin laget på 100% Chenin Blanc druer, som er håndplukket og nøye utvalgt fra 30 år game buskvinstokker ved åssiden i Stellenbosch.
Smak av friske grønne epler, syrlig grapefrukt og zest fra sitrusfrukter, et lite smørpreg i finish.
At den er utrolig billig, kr. 105,- på vinmonopolet er helt greit, så lenge den smaker godt.
![]() |
Snart klar til servering ♫♪ |

![]() |
Welmoed Chenin Blanc ♫♪ |
![]() |
Sau og lam på fjellbeite i Sør Fron - Gudbrandsdalen ♫♪ |
Bruk gjerne også en flaske eller to med tørr hvitvin!
SvarSlettI gryta ja.... :) Ja, gjerne det !!!
SvarSlettBlir det ikke mer smak med sau?
SvarSlett