}); Edels Mat & Vin: Grillet hel kylling i AirFryer ♫ Google+

mandag 18. februar 2019

Grillet hel kylling i AirFryer ♫


Ingenting er vel bedre enn nygrillet kylling med sprøstekt kyllingskinn og saftig kjøtt 

Airfryer er en luftfriterkoker, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner -og den trenger kortere steketid.
Så JA det er forskjell på Airfryer og stekeovn med varmluft funksjon !


Steketiden varier selvfølgelig etter størrelsen på kyllingen. Da ser jeg litt av forskjellen på den billige utgaven jeg har kjøpt -og de dyrere merkene. Timeren går bare til 30 minutter, men det er ingen krise. Min utgave er på 3,2 liter og fikk akkurat plass til kyllingen.
Kjempegodt og enkelt 


Du trenger:
  • 1 hel rå kylling
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Røkt paprika
  • Frisk timian
  • 2 kinesiske hvitløk/hvitløk uten fedd
  • 1 sitron
Sånn gjør du:
  1. Skyll kyllingen i kaldt vann og tørk den godt.
  2. Pensle inn oljen på hele kyllingen og  krydre den godt med salt, pepper og røkt paprika.
  3. Legg timian i bunnen av Airfryer-kurven og legg kyllingen over. 
  4. Del sitronen i to, gni saften fra den ene halvparten over kyllingen og legg den andre i kurven ved siden av kyllingen.
  5. Legg i hviløk, uten skall og delt i to eller fire deler. 
  6. Kylling på 800 g stekes i Airfryer på 180 °C i 30-40 minutter. Jeg stekte en kylling på 1,7 kg i 65 minutter. Stek den med brystet ned først og snu den etter halvparten av steketiden.
Ingredienser ♫
Pensler kyllingen med olje og krydder ♫
Timian ♫
Legg i kyllingen, sitron og hvitløk ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar