22 februar 2019

Hjemmelaget potetchips i AirFryer ♫


Herlig sprø og gode potetchips 
Det beste er å bruke melne poteter, jeg brukte pimpernel i denne oppskriften.
Mandelpoteter er også ett veldig bra valg, men de som regel ganske små i størrelse.
Jeg vil anbefale å bruke en olje, som tåler høy varme.

Potetchips - første forsøk !
Det finnes en del oppskrifter på nett, men de varier med kokte eller rå poteter, mengde og steketid.
Det beste er å prøve seg frem selv.
Jeg kokte potetene litt på forhånd og friterte 500g samtidig, det gikk bra, men vil anbefale og fritere dem i to omganger.

Du kan selvfølgelig krydre dem med hva du måtte ønske,
paprika, pepper, oregano eller andre smaker som du liker godt.

Den følelsen når du kan stappe innpå med chips nesten helt uten olje ♫♫


Du trenger:
  • 500 g melne poteter
  • 1 ss raps eller solsikkeolje
  • Salt
  • Vann
Sånn gjør du:
  1. Vask potetene godt, men behold skallet på.
  2. Skjær dem i tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin, men du kan også bruke en ostehøvel.
  3. Legg potetene i kaldt vann i minst 10 minutter, gjerne lenger. Sil av vannet og skyll dem godt. Dette er for å få ut stivelsen i potetene.
  4. Kok opp godt saltet vann, legg i potetene og kok dem i 3 minutter. Jeg brukte 2 liter vann og 2 ss maldon salt.
  5. Sil godt av vannet og legg de varme potetene utover på ett rent kjøkkenhåndkle. 
  6. Krydre med ønsket krydder. La de bli lunkne.
  7. Legg halvparten av potetene i kurven og hell på litt olje. Legg i resten av poteten og litt mer olje, - eller enda bedre friter dem i to omganger.
  8. Sett airfryeren på 200°C
  9. Friter dem i 20-30 minutter. Rist litt på dem etter ca. 8 minutter og videre med 5 minutters intervaller, så de ikke fester seg sammen og alle blir like godt fritert.
  10. Mot slutten av steketiden, etter ca. 20 minutter kan du ta ut de som er ferdig. Fortsett til alle er ferdig fritert. Eller friter dem i flere omganger !!
  11. Jeg krydret dem med litt ekstra salt. Spis & Nyt ♫
Lager tynne potetskiver ♫
Legg potetene i kaldt vann ♫
Det blir mye stivelse i bollen ♫
Kok opp vann  ♫
Kok i 3 minutter ♫
Legg potetene på ett rent kjøkkenhåndkle ♫
Krydre med salt eller ønsket krydder ♫
Legg poteten i risten, sammen med litt olje ♫
Mot slutten av tiden kan du ta ut de som er ferdig ♫
Klare til servering ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF