03 februar 2019

Smakfulle kyllinglår med herlig saus ♫♪ Tilberedt i trykkoker ♫♪


Herlig, smakfull og rask kyllingrett med gode krydder og hvitløk 🌿
Jeg brukte overlår, den øverste og mest kjøttfulle delen av kyllinglåret.

Brun kyllingen direkte i trykkokeren så du får med deg alle smakene, som danner seg i kjelen.
Det gir en fantastisk smak på sausen.

Mens kylling koser seg i trykkokeren, koker du ris og lager en enkel grønn salat !
Fiks ferdig på kort tid - også så godt som det er ♫♪

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 8-12 stk overlår av kylling
  • Røkt paprika
  • Tørket oregano
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1,5 ss maizena mel + litt vann
  • Frisk persille
Sånn gjør du:
  1. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca. 8 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
  2. Tilsett olje.
  3. Krydre kyllinglårene på begge sider med paprika, oregano, salt og pepper.
  4. Brun kyllinglår raskt i olje. Stek 4 stk om gangen -og legg den stekte kyllingen til side. 
  5. Trykk STOPP.
  6. Tilsett kyllingkraft, jeg brukte vann og ett beger kyllingfond og hvitløk i trykkokeren. 
  7. Legg i risten, som følger med kjelen.
  8. Legg kyllingen på risten.
  9. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  10. Velg funksjonen POULTRY og still den inn på 15 minutter. Først varmes den opp, det tar ca. 8 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  11. Når kyllingen er kokt slipper du forsiktig ut gjenværende damp ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  12. Ta opp kyllingen og legg den til side.
  13. Sett trykkokeren på BROWN/Sauté. Trykk på START knappen.
  14. Rør ut maizena i litt vann.
  15. Visp melblandingen inn i sausen og la det koke litt til det tykner.
  16. Hell sausen over kyllingen.
  17. Server kyllinglårene med kokt ris og gjerne en grønn salat.
Krydre kyllingen godt på begge sider ♫♪
Brun kyllingen raskt i olje ♫♪
Tilsett kyllingkraft og hvitløk ♫♪

Legg i risten ♫♪
Legg kyllingen på risten ♫♪
Sett trykkventilen til stengt for damp ♫♪
POULTRY, 15 minutter, START ♫♪
Når den varmes opp vil det komme ut damp av lufteventilen ♫♪
Slipp forsiktig ut trykket  ♫♪
Sett den på BROWN og rør inn maizena ♫♪
La det koke til sausen tykner ♫♪
Klar til servering ♫♪

Spis & Nyt ♫♪
Ingredienser ♫♪

4 kommentarer:

  1. Prøvde denne oppskriften i dag, den er virkelig å anbefale 👍 Tusen takk for maten 😋

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for gode ord ! Hyggelig at den falt i smak !

      Slett
  2. Denne var veldig god og lett å lage. Kyllingen ble perfekt

    SvarSlett
    Svar
    1. Så herlig at du likte den ! Jeg synes at den er knallgod ! Det er ikke ofte jeg tar vare på rester av saus, men denne 'skyller' jeg ikke ned i vasken :-)

      Slett

Print Friendly and PDF