24 februar 2019

Kalkunrull i Crock-Pot ♫♥


Kjøpte en ferdig kalkunrull med persille på 'Harry-tur' i Sverige.
Den fikk 7 timer på slowcook i Crock-Pot kjelen, men det hadde nok klart seg med 6 timer.
Du kan bruke kalkunbryst i denne oppskriften, kok den på LOW i 6 timer.

Perfekt søndagsmiddag
-eller på andre dager hvor man har litt god tid til kjøkkenkos ♫
Kalkunen passer seg selv, så du rekker mange timer ute på tur -eller hva annet du har lyst til å bedrive dagen med.


Kalkunrullen serveres med fløtegratinerte poteter, asparges, tyttebærsyltetøy og en god saus, laget av kalkunkraften.
Enkelt og veldig godt ♫


Du trenger:
  • Kalkunrull, den jeg kokte var på 1,7kg
  • Røkt paprikakrydder
  • Tørket oregano
  • Salt
  • Pepper
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • Maizena mel + litt vann
  • 1 ts ketjap manis, kan sløyfes
  • Fløtegratinerte poteter
  • Grønne asparges
  • Tyttebær
  • Frisk persille
Sånn gjør du:
  1. Gni kalkunrullen godt inn med røkt paprikakrydder, tørket oregano, salt og pepper.
  2. Legg den i crock-pot kjelen.
  3. Hell over 2,5 dl kyllingkraft. Jeg brukte vann og ett beger kyllingfond.
  4. Kok på LOW i 6-7 timer. Jeg snudde kalkunrullen når det gjenstod 2 timer.
  5. Ta opp kalkunen og la den få hvile i 15 minutter før du fjerner strømpen -og skjærer den i skiver. Den faller lett fra hverandre, så det kan være litt vanskelig å få fine skiver.
  6. Sil kraften over i en kjele. Det ble 7 dl.
  7. Rør ut maizena i litt vann.  Jeg brukte 3 ss maizena til 7 dl kraft.
  8. Visp melblandingen inn i sausen og la det koke litt til det tykner. Smak til med litt ketjap manis (en søt indonesisk soyasaus) hvis du har det.
  9. Server sausen til kalkunen.
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på her.

Asparges
  1. Skjær eller knekk av nederste delen på aspargesene.
  2. Kok asparges ett par minutter i godt saltet vann.
Ingredienser ♫
Gni kalkunen godt inn med krydder ♫
Legg rullen i innerkjelen, sammen med kraft ♫
6-7 timer på LOW ♫
Jeg snudde kalkunrullen, når det gjenstod 2 timer ♫
Ta ut kalkunrullen ♫
Sil kraften ♫
Kok sausen ♫
Skjær kalkunrullen i skiver ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF