08 februar 2019

Risotto med steinsopp ♫♪ Servert med saftig kyllingfilet !


Har reist til fjellheimen, Budor i Løtenfjellet på Hedmark !
Min far bygde hytta selv, mens han fremdeles var ung -han var bare 74 år, nå er han 87 år.

Som, vanlig blir det enkle løsninger på hytta.
Har kun en liten hybelkomfyr med to kokeplater og en liten stekeovn.
Det er innlagt strøm, vannpost utenfor, hvis vi finner den igjen. 
Det er mye snø, så vann blir i hvert fall ikke noe problem.


Jeg kjøpte en ferdig blandet risotto med steinsopp, økologisk også faktisk !
Nå skal vel egentlig ikke jeg reklamere med ferdigprodukter, men den var veldig god, både på smak og konsistens. Perfekt på turer hvor det skal være enkelt, men godt -og for dem som vil lage en god risotto på en enkel måte ♫♪

Du trenger til 3 porsjoner:
  • 250 g risotto med steinsopp
  • 2 ss olje
  • 8 dl kokende vann
  • 25 g revet parmesan
  • 2 ss smør
  • Kyllingfilet
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Varm opp olje i en kjele og tilsett steinsopprisotto.
  2. La det surre ett par minutter.
  3. Tilsett kokende vann.
  4. La det småkoke i ca. 17 minutter. Rør om av og til. 
  5. Trekk kjelen av varmen og rør inn smør og revet parmesan.
  6. Spis & Nyt ♫♪
Steking av kyllingfilet:
  1. La kyllingfilet ligge 30 minutter i romtemperatur før den skal stekes.
  2. Forvam stekeovnen til 180 grader.
  3. Tørk av kyllingfiletene med tørkepapir og krydre dem med salt, pepper og eventuelt annet godt krydder, som passer til tilbehøret.
  4. Varm opp en stekepanne og stek kyllingfiletene i godt smør 2 minutter på hver side når stekepannen er skikkelig varm.
  5. Stek dem videre i stekeovn i 20 minutter.
  6. La dem hvile noen minutter før servering.
Risotto ♫♪

Kyllingfilet ♫♪
Surr risotto i olje ♫♪
Tilsett kokende vann ♫♪
Rør inn smør og parmesan ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Hyttekjøkken ♫♪
Løtenfjellet ♫♪

Den kalde fine tiden ♫♪

Granbu på Budor ♫♪

Ett vindu med utsikt ♫♪♫♪

Naturens mysterier ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF