19 februar 2019

Sprøstekt squash med cayennepepper i Aifryer ❥•♪♫⁀°♡ღ For spesielt interesserte !!


Squash har en fantastisk evne til å trekke til seg smaker. Rå, strimlet, revet, i terninger eller skiver, squashen er like anvendlig i alle farger, fasonger og kombinasjoner.
Nå også sprøstekt i Airfryer !

Squash er rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den er en fin kilde til B-vitamiet folat, vitamin C og mineralet kalium.

Herlig sprøstekt snacks !!
Jeg hadde bare igjen en liten halv squash, så dette ble bare en liten test prøve.
Så mye hadde jeg -og så mye fikk jeg igjen -etter 40 minutter 😅
Ett innlegg for spesielt interesserte med god tid dette her altså !

På enkelt utgaver, av Airfryer finnes det rister, double layer rack, så man kan steke i flere 'etasjer'. Det er kjekt å ha når man lager snacks !

Hvis du vil lage potetchips finner du oppskrift på det her.

Du trenger:
  • 1 stk squash
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ss olje
Sånn gjør du:
  1. Skjær squash i tynne skiver. Det går enklest med en mandolin.
  2. Tørk av dem og legg dem i en bolle.
  3. Tilsett olje og bland forsiktig sammen.
  4. Legg skivene av squash ned i risten og krydre med cayennepepper. Ikke altfor mye, cayennepepper er veldig sterkt.
  5. Stek på 180 grader i 8 minutter.
  6. Snu dem forsiktig, krydre med cayennepepper og stek dem videre i 8 minutter. Gjenta prosessen til alle skivene er stekt. På enkelt utgaver finnes det rister, double layer rack, så man kan steke i flere 'etasjer'. Det har ikke jeg ! 
  7. Alle er neppe sprø. Legg de, som ikke sprø tilbake i risten og stek videre på 140 grader i ca. 10 minutter.
  8. Spis & Nyt ღ 
Skjær squash i tynne skiver 
Bland inn olje 
Legg dem i risten og krydre med cayennepepper 
De mørke var sprø, det var jo en trøst 
Friter dem videre i 8-10 minutter 
Spis & Nyt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF