13 februar 2019

Tex Mex Tortillakake med Crock-Pot pulled chicken !!


Jeg lager ofte en stor porsjon Pulled chicken, oppskrift her.
Da kan du forberede 10 middagsporsjoner på 5 minutter - og retten passer seg selv ♫♪

Pulled kylling kan serveres, som taco i tortilla eller skjell.
I ett burgerbrød med salat, bbq-saus og hva du måtte ønske.
Den passer også godt som pizzafyll, på ostesmørbrød og i tacosuppe !


Fant igjen en 'ladning' i frysen, som jeg tinte i kjøleskapet natten over.

Du kan også bruke godt krydret ferdig grillet kylling.
Man får kjøpt ferdig pulled kylling i butikkene også, men jeg har ikke prøvd den.

Her har jeg tilberedt en herlig, smaskens, saftig og god 'Tortillakake' 🍅🌿
Server retten med salat og hjemmelaget guacamole. Oppskrift her.


Du trenger:
  • Raps eller solsikkeolje
  • 1 glass Enchiladasaus 
  • Tortilla lefser
  • 300 g revet ost
  • 400 g Tex-Mex pulled chicken
  • 400 g hermetisk tomat
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
Tilbehør:
Sånn gjør du:
  1. Først må du lage pulled chicken, eller bruke ferdig grillet kylling.
  2. Forvarm ovnen til 200°C.
  3. Smør en ildfast form som tar ca. 2 liter, med olje.
  4. Fordel 1/4 av enchiladasausen i bunnen av formen.
  5. Plasser en tortilla i formen, klipp til så det blir tortilla i hele bunnen hvis nødvendig.
  6. Legg på én tredjedel av kyllingen, tomater (jeg brukte en med oregano og baslikum), rødløk, chili, revet ost og enchilada-saus.
  7. Legg ett lag med tortilla over enchilada-sausen.
  8. Trykk lett ned.
  9. Gjenta prossesen så det blir 3-4 lag.
  10. Avslutt med ett lag med tortilla og dryss over ost.
  11. Stekes i stekeovn på 200°C i 30 minutter.
  12. La retten hvile 5 minutter før servering.
  13. Server retten med en god salat -og guacamole.
Legg ingrediensen lagvis i en ildfast form 🍅
Klar til steking 🍅
Lag guacamole 🍅
Klar til servering 🍅
Spis & Nyt 🍅
Ingredienser 🍅

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF