}); Edels Mat & Vin: Biff stekt i AirFryer ♫ Servert med chimichurri 🌿 Google+

mandag 25. februar 2019

Biff stekt i AirFryer ♫ Servert med chimichurri 🌿


Nå er jeg i overkant glad i en mør, medium stekt biff ♫
Men, kan man få til det i en luftfrityrkoker ??

Ja, det kan man !!
Ble faktisk mye bedre enn forventet
Jeg stekte en entrecôte på 380 g, ca. 2 cm. tykk.

Dette er ikke fasiten, bare ett forslag, så prøv deg frem selv !
Tiden varierer etter tykkelse og kvalitet på kjøttet 
-og det kan være forskjeller på de forskjellige typene av airfryere. 



Chimichurri er en Argentinsk kald urtesaus 🌿
Den passer perfekt til grillet og stekt kjøtt.

Sausen finnes i mange varianter, men felles for dem alle er grønne urter, hvitløk og olje.
Lag den i god tid før servering, så smakene kommer til sin rett.



Sånn gjør du:
  1. La biffen ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker den. Biffen bli ikke mørere, men varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kaldt i midten.
  2. Pensle biffen med litt olje på begge sider og krydre med salt og pepper.
  3. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 180°C.
  4. Legg biffen i kurven og stek den på 180°C i 5-7 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 5-7 minutter på andre siden. 5 minutter på hver side, for medium biff på ca. 200 gram og 7 minutter på en entrecôte på 380 gram.
  5. La kjøttet hvile 5-10 minutter før servering.
Chimichurri 
  • 3 ss hakket persille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 fedd finhakket hvitløk -eller 1/2 hvitløk uten fedd 
  • 1 chili, finhakket
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 lime, saften
  • 1 dl god olivenolje
Slik gjør du:
  1. Ha alle ingrediensene i en blender. 
  2. Kjør til alt er godt blandet. 
  3. Sett den til side frem til servering.
Ingredienser ♫ 
Chimichurri ♫ 
Chimichurri ♫ 
Entrecôte ♫
Tørk av kjøttet, pensle med olje og krydre med salt og pepper ♫
Klar til steking ♫

Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar