21 februar 2019

AirFryer fritert banan med kokos og smeltet sjokolade ❤


Fritert banan er en gjenganger på dessertmenyen på kinesiske restauranter.
Det er skikkelig godt 
Bananer blir som regel fritert olje, men jeg bruker en luftfriterkoker, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !

De var ganske så gode, men min bedre halvdel var ikke helt overbevist 😊
Jeg synes de manglet litt sødme, så sukkeret har jeg tilsatt oppskriften i ettertid.
Server bananene varme med is eller krem 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 bananer
  • 100 g mørk sjokolade
  • 50 g kokosmasse
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 30 g sesamfrø
  • 2 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Smelt sjokolade i vannbad.
  2. Visp sammen hvetemel, sukker, vann og sesamfrø til en jevn røre.
  3. Del bananer i to.
  4. Dypp bananer i melblandingen, la dem dryppe godt av og rull dem i kokosmasse.
  5. Forvarm maskinen på 170 grader i 3 minutter.
  6. Legg bananene i kurven og friter dem på 170 grader i 8 minutter.
  7. Legg de friterte bananen på ett fat eller på tallerkener.
  8. Hell over smeltet sjokolade.
  9. Server bananene varme med god is.
Ingredienser !
Mel, sukker og sesamfrø !
Dypp bananene i melblandingen og rull dem i kokos !
Klare til fritering !
Varm sjokolade og is !
Klare til servering !
Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF