}); Edels Mat & Vin: Laks i AirFryer ✿ Servert med mango -og agurksalat ✿ Google+

onsdag 20. februar 2019

Laks i AirFryer ✿ Servert med mango -og agurksalat ✿


Til den fete, gode laksen passer det utrolig godt med en litt sterk mangosalat.
Server retten med hva du måtte ønske, stekte poteter, ris, couscous eller pasta

Airfryer er en luftfrityrer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner -og den trenger kortere steketid. Så JA det er forskjell på Airfryer og stekeovn med varmluft funksjon !

Laksen kan selvfølgelig også stekes i vanlig stekeovn.
Smaksrik, god, sunn og veldig enkel middag 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 porsjoner laks, med eller uten skinn
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Soyasaus
Stekt laks i AirFryer
  1. Forvarm maskinen på 180 grader i ca. 3 minutter.
  2. Pensle laksen med litt olje på begge sider.  
  3. Hell over litt soyasaus.
  4. Legg laksen i Airfryer-kurven og krydre med salt og pepper. 
  5. Stek den på 180 grader i 10-15 minutter. Ligger fisken med litt opphold mellom stykkene klarer det seg med 10 minutter, men ligger den tett, som min gjorde i dag trenger den 15 minutter.
I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C i 12-15 minutter.

Mango -og agurksalat 
  • 2 stk mango
  • 1-2 stk chili, rød
  • 1/2 agurk
  • 1 potte koriander, frisk
  • Saften av en lime
  • 3 ss olivenolje, kaldpresset
  • Ett par drag med pepperkvernen
Sånn gjør du:
  1. Skjær mango i biter.
  2. Skjær agurk i biter, fjern den bløte remsen i midten.
  3. Hakk chili.
  4. Grovhakk koriander, bruk gjerne stilken for den er det mye smak i.
  5. Legg alt i en bolle og hell over limesaft og olivenolje.
  6. Bland det forsiktig sammen og krydre med litt pepper.
Ingredienser 
Pensle laksen med olje 
Klar til steking 
Klar til servering
Spis & Nyt 

5 kommentarer:

  1. Hva blir kjernetempraturen på laksen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har jeg ikke noe eksakt svar på, vil tippe 45-50 grader. Den var veldig saftig inni -og nesten litt sprø utenpå. Det kom ikke ut noe protein. Testet dem etter 10 minutter da var de litt for rå. 10 minutter holder nok hvis det er litt luft mellom dem.

      Slett
  2. Hei. Hva foreslår du å drikke til dette? Skal ha den som en av flere retter på en "gourmet aften" :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ! Tror jeg ville satset på en tysk riesling. Schloss Bockfliess Kies Riesling 2019 kan være ett godt valg. Ha en trivelig aften !

      Slett