08 november 2020

Blomkålris !


Blomkålris er en fin erstatning for vanlig ris, 🌾
når man prøver å spise mindre raske karbohydrater, som blant annen finnes i ris og pasta.

Du kan gjerne tilsette andre grønnsaker i blomkålrisen, som spinat, løk og paprika.
Bruk grønnsaker, som passer til proteinene du skal servere den til -om det er kjøtt, fisk eller vegetar.


Til 4 porsjoner
  • 1 stor blomkål
  • 3 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • Koriander
  • 1 sitron
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris.
  2. Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
  3. Legg i blomkålen.
  4. Tilsett presset/revet hvitløk og finhakket chili, og skvis over saften av en 1/2 sitron.
  5. Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
  6. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.





Stekt fjellørret med nykål, blomkålris og soyasmør !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF