15 februar 2019

Kremet skrei med grønnsaker og reker ♫


SKREI - er en av de beste fisketypene vi har i Norge.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!

Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er i tidspunktet januar til slutten av mars.


Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.


Dagens vin: 
Roche de Bellene Bellenos Cuvée Blanc 2017
En god og rimelig hvit Burgundervin, 100% Chardonnay


Kjempegod, smakfull fiskemiddag !
Jeg serverer retten med jasminris, som trekker til seg den gode sausen.
Fiks - Ferdig på 30 minutter -etter rekene er skrelt !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g skrei eller torskefilet
  • 800 g reker med skall
  • 1 stk sjalottløk 
  • 3 stk vårløk
  • 1 paprika
  • 1 dl hvitvin
  • 1 terning fiskebuljong 
  • 2 dl crème fraîche lett
  • 1 dl fløte
  • Frisk dill 
  • Salt 
  • Pepper 
  • Kokt ris
  • Sitron
  • Grønn salat
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
  3. Fjern skinnet på skreifileten. Skjær den serveringsstykker, legg dem i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
  4. Finhakk sjalottløk, del vårløk i ringer og skjær paprika i terninger.
  5. Dryss sjalottløk, paprika og vårløk over fisken.
  6. Knus en fiskebuljong og bland den sammen med hvitvin (kan byttes ut med vann, tilsatt litt sitronsaft ), crème fraîche lett og fløte.
  7. Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken. 
  8. Stekes i stekeovnen til fisken er ferdig, det tar ca. 15 minutter.
  9. Dryss reker og litt mer frisk dill over retten etter du har tatt fisken ut av stekeovnen.
  10. Serveres med kokt ris, grønn salat og en sitronbåt.
  11. Spis & Nyt ♫
Legg fisken i en ildfast form ♫
Legg på grønnsaker ♫
Hell over sausen ♫
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫


Roche de Bellene Bellenos Cuvée Blanc 2017
Frisk og fruktig. Sitrustoner med god mineralitet og fylde.

Burgundervin er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d'Or og Saône-et-Loire.

Lukt:
Aroma av sitrus, blomster og mineraler.
Farge:
Lys strågul. 
Produsent:
Maison Roche de Bellene  
Land, distrikt: 
Frankrike, Burgund
Råstoff:
Chardonnay 100% 
Metode:
Trad. vinifikasjon med temperaturkontrollert gjæring i ståltank. 6 mnd lagring på bunnfall og deretter brukte fat.
Ingredienser ♫ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF