Tex-Mex pulled chicken ♫♪


TEX-MEX er sammensatt av ordene Texas og Mexico.
Det er matkultur fra USA med kulinariske tradisjoner i Mexico - og det er så godt !!


Enklere utgave av tex-mex "revet kylling" finnes neppe !

Det tar jo litt tid å lage tacokrydder, oppskrift 👉 her og tomatsalsa, som du finner opp på oppskrift på 👉 her, men har du ikke tid -eller lyst så er det lov med ferdige produkter.  Det gjorde jeg i dag !

Da kan du forberede 10 porsjoner på 5 minutter - og retten passer seg selv ♫♪

Pulled kylling kan serveres på 
tacolefser med salat, agurk, paprika, revet ost, mais, tomater, 👉 hjemmelaget guacamole, rødløk, rømme.
Du kan gjerne bruke litt ekstra salsa også, for den er ikke så sterk ♫♪

I ett burgerbrød med salat, saus og hva du måtte ønske.
Den passer også godt som 👉 pizzafyll, på
 ostesmørbrød og i 👉 tacosuppe.

Pulled chicken passer perfekt i en knallgod Tortillakake, som du finner oppskrift på  👉 her !

Mulighetene er mange.... 
Doble gjerne oppskriften når du først er i gang og frys kjøttet i mindre porsjoner.
Da har du basis for enkle middager på travle dager !


Du trenger til 10 porsjoner:
  • 450 g tomatsalsa
  • 2 lime
  • 30 g taco spice mix 
  • 0,5 dl vann
  • 2 ts koriander krydder
  • 1,4 kg kyllingfilet
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Hell tomatsalsa, saften av 2 lime, tacokrydder og koriander i Crock-Pot kjelen.
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg dem i kjelen.
  3. Sett på lokket og kok på LOW i 5-6 timer eller HIGH i 3-4 timer.
  4. Ta opp kyllingen og riv kjøttet fra hverandre med to gafler.
  5. Legg kyllingkjøttet tilbake i sausen i kjelen og bland alt godt sammen.
Ingredienser ♫♪
Bland sammen sausen ♫♪
Tilsett kylling og krydre med salt og pepper ♫♪
Bland alt godt sammen ♫♪
Kok på LOW i 8 timer ♫♪
Riv kjøttet i fra hverandre med to gafler ♫♪
Klar til servering ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF