}); Edels Mat & Vin: Marinert kylling med Sriracha, honning og hvitløk ♫♫ Servert med jasminris og dampet pak choy 🌿 Google+

fredag 28. september 2018

Marinert kylling med Sriracha, honning og hvitløk ♫♫ Servert med jasminris og dampet pak choy 🌿


Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt.
Den er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.

Smaksrik søt, salt, sterk og syrlig kylling 🌾
Den trenger litt forberedelse da kyllingen skal marineres i en til to timer.

Server smaksbomben med kokt jasminris og dampet Pak Choy.
Pak Choy er en asiatisk kål med ganske sterk peppersmak. 

Hvis du ønsker en lavkarbo utgave av denne retten finner du den her 🌿
Spis & Nyt ♫♫


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 1/2 dl flytende honning
  • 2 ss Sriracha 
  • 3-5 fedd hvitløk -eller ca. 1 stk kinesisk hvitløk
  • 2 ss risvineddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 6 stk benfri kyllinglår 
  • Rapsolje
  • Salt 
  • Pepper
  • Vårløk
  • Sesamfrø 
  • Lime (til garnityr)
  • Pak choy
  • Jasminris
Sånn gjør du:
  1. Bland honning, Sriracha, revet eller finhakket hvitløk, risvineddik, soyasaus og saften av en lime godt sammen i en bolle, som har plass til kyllingen.
  2. Legg til side 4 ss av marinaden, den skal tilsettes retten etterpå.
  3. Bland kyllingbrystene godt sammen med marinaden, dekk til med plast og sett den i kjøleskapet i en til to timer, gjerne lenger.
  4. Dekk med plastfolie og mariner kyllinglårene i minst 30 minutter, men gjerne ett par timer i kjøleskapet.
  5. Brun kyllingen raskt i en varm stekepanne med olje, i to omganger. Det vil sprute litt, så vær forsiktig. 
  6. Legg kyllingen over i en ildfast form. 
  7. Hell over de 4 ss med marinade, som du har satt til side.
  8. Krydre med salt og pepper.
  9. Etterstekes i stekeovn på 180 grader varmluft i 20 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
  10. Dryss over sesamfrø og hakket vårløk ved servering -og noen limebåter. Sil sausen, som er igjen i den ildfaste formen du stekte kyllingen i og server den som saus.
  11. Serveres med kokt jasminris og dampet pack choy
Pak Choy
  • 400 g pak choy
  • 1 dl vann
  • 3 ss meierismør
  • 1 ts havsaltsalt
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann i en kjele, skjær av nederste stilkfestet på pak choy og legg den i kjelen.
  2. La det småkoke under lokk i 5 minutter.
  3. Ta av lokket på kjelen, sett opp varmen og la det dampe til vannet er dampet bort, 2-4 minutter.
  4. Tilsett smør, salt og pepper. 
  5. Rør forsiktig eller rist på kjelen så alt blir godt blandet, la det 'koke' til smøret er smeltet.
Tips:
Stekepannen rengjør du lettest ved først å skylle den i kokende vann, så du får bort oljen. Tilsett oppvaskmaskinpulver og fyll på med kokende vann. La den stå en times tid. 
Ingredienser ♫
Bland sammen marinaden ♫
Tilsett kylling ♫
Stek kylling raskt på begge sider ♫
Damp pak choy ♫
Klar til servering ♫
Var innom min yndlingsbutikk i Hamar i dag ♫

🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar