15 januar 2021

Marinert kylling med Sriracha & hvitløk ♫♫ Servert med blomkålris & spisskål 🌿

Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt. Sriracha er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.

Monster Fiber Sirup er et kaloriredusert og fiberrikt alternativ til honning og sirup.
Kan byttes ut med flytende honning, hvis du ikke teller karbo.

Spisskål er ganske så lik nykål 🌿
Den er stappfull av C vitaminer, samt K, B-vitaminet folat og kostfiber.
Spisskål inneholder kun 0,9 gram karbo per 100 gram.

Enda bedre enn spisskål er Pak choy, hvis du får tak i det - kan det anbefales.
Pak choy brukte jeg i 'høykarbo utgaven' av denne retten, som du finner 👉 her 🌿


Smaksrik søt, salt, sterk og syrlig lavkarbo kylling 🌿
Den trenger litt forberedelse da kyllingen skal marineres i 30 minutter eller ett par timer.

Server smaksbomben med blomkålris
som du finner oppskrift på 👉 her,

- eller 'vanlig' kokt ris hvis du ønsker det, i stedet for lavkarbo-utgaven.


En porsjon inneholder ca. 17 g karbo og 500 kcal, inkludert blomkålris og spisskål

Du trenger til 3 porsjoner:
  • 3 ss Monster FiberSirup
  • 2 ss Sriracha chilisaus
  • 2-3 fedd hvitløk 
  • 2 ss risvineddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 600 g kyllinglårfilet uten bein
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • 2 vårløk
  • 1 ss sesamfrø
  • Lime (til garnityr)
  • Spisskål *
  • Blomkålris *
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Bland firbersirup, sriracha, revet eller finhakket hvitløk, risvineddik, soyasaus og saften av en lime godt sammen i en bolle, som har plass til kyllingen.
  2. Legg til side 4 ss av marinaden, den skal tilsettes retten etter kyllingen er brunet.
  3. Bland kylling godt sammen med marinaden.
  4. Dekk med plastfolie og mariner kyllinglårene i minst 30 minutter, men gjerne ett par timer i kjøleskapet.
  5. Brun kylling raskt i en varm stekepanne med olje, i to omganger. Det vil sprute litt, så vær forsiktig. Restene av marinaden, som kyllingen har ligget i skal ikke brukes.
  6. Legg brunet kylling over i en ildfast form.
  7. Hell over de 4 ss med marinade, som du har satt til side.
  8. Krydre med salt og pepper.
  9. Etterstekes i stekeovn på 180 grader varmluft i 20 minutter.
  10. Legg kyllingen over på ett serveringsfat. 
  11. Sil sausen, som er i stekeformen og server den ved siden av.
  12. Dryss over sesamfrø, hakket vårløk, hakket koriander -og legg på noen limebåter. 
  13. Serveres med blomkålris og dampet spisskål.
Spisskål
  • 400 g spisskål
  • Vann
  • 3 ss meierismør
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Del spisskålen i båter eller strimler.
  2. Kok opp vann, 2-3 dl, med smør, salt og pepper,
  3. Legg i spisskål og la det småkoke under lokk i 5 minutter.
Jeg doblet porsjonen på kylling og marinade i dag, da jeg skulle severe den til 'stor-spisere' -og serverte kyllingen med jasminris til dem, som ikke har ett lavkarbo kosthold.

Hot & Godt !

Kylling !

Stek kylling !


Hell over marinade !

Blomkålris og spisskål !

Saus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF