20 januar 2021

TORSK PICCATA !


Piccata betyr, banket flat !
Opprinnelig blir retten laget med kalv eller kylling, som bankes flat og paneres med mel før den stekes i smør, sitron og kapers.

I denne utgaven har jeg brukt torsk, som jeg har kokt sammen med friske grønnsaker 🌿
Kapers er vel den eneste opprinnelige ingrediensen -og fremgangsmåten, proteinet tilberedes rett i sausen. Raskt, godt og enkelt !

Enkel smakfull fiskemiddag, som tilberedes i en kjele eller stekepanne og er klar til servering på under 30 minutter !
Retten kan serveres med hva du måtte av poteter, ris eller pasta.

Jeg serverte retten med en smaksrik, sunn og god 👉 blomkålris, som gir en fantastisk god, sunn og ganske billig lavkarbo-middag !

TORSK med middelhavssmaker 🌿🍅


Du trenger til 3 porsjoner:
  • Olje
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 stk tomater
  • 1 ss kapers
  • 1/2 ts spisskummen
  • Pepper
  • Havsalt
  • 600 g torsk, uten skinn og bein
  • Basilikum
Slik gjør du:
  1. Skjær rødløk og paprika i strimler. Riv, press eller finhakk hvitløk og hakk tomatene.
  2. Varm olje i en kjele med tykk bunn eller en høy stekepanne.
  3. Tilsett løk, paprika og hvitløk og la det surre til løken blir gyllen.
  4. Tilsett tomat, kapers, spisskummen, 1 ts salt og 1 ts pepper.
  5. La grønnsakene surre i 5-10 minutter, til tomatene er knust. Rør i retten av og til.
  6. Krydre fiskefiletene med salt og pepper.
  7. Legg i fisken i kjelen og øs grønnsakssausen over.
  8. Legg på lokk og la surre videre i 10 minutter eller til fisken er ferdig kokt.
  9. Dryss over basilikum ved servering.
Rødløk, hvitløk, paprika

Tilsett tomater, kapers og krydder

Tilsett torsk

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF