}); Edels Mat & Vin: TORSK PICCATA ! Google+

onsdag 20. januar 2021

TORSK PICCATA !


Piccata betyr, banket flat.
Opprinnelig blir retten laget med kalv eller kylling, som bankes flat og paneres med mel før den stekes i smør, sitron og kapers.

I denne utgaven har jeg brukt torsk, som jeg har kokt i friske grønnsaker.
Kapers er vel den eneste opprinnelige ingrediensen -og fremgangsmåten, proteinet tilberedes rett i sausen. Raskt, godt og enkelt !

Enkel smakfull fiskemiddag, som tilberedes i en kjele eller stekepanne og er klar til servering på under 30 minutter !
Retten kan serveres med hva du måtte av poteter, ris eller pasta.

Jeg serverte retten med en smaksrik og sunn blomkålris, som gir en fantastisk god, 
sunn og ganske billig lavkarbo-middag !

TORSK med middelhavssmaker 🌿🍅


Du trenger til 3 porsjoner:
  • Olje
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 stk tomater
  • 1 ss kapers
  • 1/2 ts spisskummen
  • Pepper
  • Havsalt
  • 600 g torsk, uten skinn og bein
  • Basilikum
Slik gjør du:
  1. Skjær rødløk og paprika i strimler. Riv, press eller finhakk hvitløk og hakk tomatene.
  2. Varm olje i en kjele med tykk bunn eller en høy stekepanne.
  3. Tilsett løk, paprika og hvitløk og la det surre til løken blir gyllen.
  4. Tilsett tomat, kapers, spisskummen, 1 ts salt og 1 ts pepper.
  5. La grønnsakene surre i 5-10 minutter, til tomatene er knust. Rør i retten av og til.
  6. Krydre fiskefiletene med salt og pepper.
  7. Legg i fisken i kjelen og øs grønnsakssausen over.
  8. Legg på lokk og la surre videre i 10 minutter eller til fisken er ferdig kokt.
  9. Dryss over basilikum ved servering.
Rødløk, hvitløk, paprika

Tilsett tomater, kapers og krydder

Tilsett torsk

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar