12 januar 2021

KNUTEKÅLSTAPPE


Knutekål er en grønnsak, som er en av mange underarter av kål. 
Den finnes i to hovedvarianter, en type har hvite til lys grønne knoller, en annen type er rødfiolett, omtrent som rødkål. Innenfor skallet er knutekålen nærmest hvit som en nepe. Den kan brukes omtrent som kålrot, rå eller kokt

Alle rotfruktene har mye sødme i seg, men ingen så mye som knutekålen.
Knutekål inneholder kun 3 gram karbo per 100 gram.
Den minner veldig mye om kålrot, men har litt mildere smak

Knutekålstappe passer til de fleste retter, men er ett spesielt godt følge til salte og/eller røkte kjøtt og fiskeretter !

Du trenger til 3 porsjoner
Inneholder 532 kcal, 19,7 g karbo / 177 kcal, 6,6 g karbo per porsjon
  • ca. 600 gram knutekål uten skall
  • Vann
  • 0,5 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær knutekål i biter og kok den i vann til den er mør.
  2. Hell kokevannet godt av.
  3. Mos knutekål sammen med smør og fløte med en stavmikser.
  4. Kjør det til en fløyelsmyk, klumpfri mos.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Den kan lages på forhånd og varmes opp igjen.


Til 3 porsjoner !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF