Asiatisk torsk med sopp og reker 🍄🐟


Sopp passer utrolig godt til fisk 🍄
Her har jeg brukt torsk og aromasopp.

Ikke de mest spennende ingrediensene, men sammen med asiatiske smaker blir det veldig godt !!
Fiks - ferdig - sunn og god hjemmelaget middag på 30 minutter


Du trenger til 2 solide porsjoner:
  • 300 g torskefilet uten skinn
  • 150 g kokte store reker
  • 150 g sopp, jeg brukte aromasopp
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts sesamolje
  • 3 ss lys soyasaus, kikkoman
  • 1 ss oystersauce
  • 1 lime
  • 1/2 rød chili
  • Koriander
  • Kokt ris
Sånn gjør du:
  1. Varm stekeovnen til 200 ºC.
  2. Kok ris. Jeg brukte jasminris, som skulle koke i 20 minutter,
  3. Bland sammen rapsolje, sesamolje, soyasaus, oystersauce, saften av en lime og chili.
  4. Del torsken i stykker og legg dem i ett ildfast fat.
  5. Hell over marinaden og la fisken ligge i soyamarinaden i 10 minutter.
  6. Del soppen i mindre biter og stek den i litt olje/smør i stekepanne. 
  7. Hell soppen og store reker over/rundt fisken når den er ferdig marinert.
  8. Stek torsk og sopp i stekeovnen i 10-15 minutter til fisken er ferdig.
  9. Legg ris på en tallerken, legg på torsk, reker og sopp -og hell over marinaden fra formen.
  10. Dryss over hakket koriander.
Ingredienser 🐟
Bland sammen marinaden 🐟
Mariner fisken i 10 minutter 🐟
Kok ris og stek sopp 🐟
Stekes ved 200 grader i 10-15 minutter 🐟

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF