}); Edels Mat & Vin: Andelår i trykkoker ♫♪ Crispy Duck !! Google+

lørdag 3. november 2018

Andelår i trykkoker ♫♪ Crispy Duck !!

Inneholder produktplassering !

Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, Crock-Pot Express Multi-cooker ♫♪
Les mer om den  HER !

Crispy Duck blir, som regel laget med helstekt and eller andeconfit.
Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn.

Dette er en enkel utgave av Crispy Duck med andelår tilberedt i trykkoker.
Har du ikke trykkoker kan du bruke denne oppskriften her.

Leke med mat er gøy 😊 Resultatet ble slettes ikke verst !!
Beregn 1,5 time fra 'start til mål'.
Hvis du vil ha sprøtt skinn så steker du dem kjapt under grillelementet i stekeovnen.


Crispy Duck serveres med kinesiske pannekaker, jianbing ♫♪
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter. 

Server Crispy Duck med pannekakene, grønnsaker og hoisinsaus.
Hoisinsaus er en kinesisk dippsaus. 
Laget av soyabønner, sukker, salt, hvetemel, hvitløk, eddik, sesamolje og chilipepper.
Smaker helt fantastisk !


💕 Andelår
  • 4 stk andelår
  • Havsalt
  • Pepper
  • Raps eller solsikkeolje
  • 1 kinesisk hvitløk, skjært i tynne skiver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/4 ts tørket timian
  • 2,5 dl kyllingkraft
💕 Tilbehør
  • Kinesiske pannekaker
  • Hoisinsaus
  • Vårløk
  • Agurk
  • Gulrøtter
  • Koriander

💕 Sånn gjør du:
  1. Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt. Ikke nødvendig men det gir en god smak på kjøttet.
  2. Gni andelårene godt inn med pepper.
  3. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Klokken stilles alltid inn på 30 minutter, men det har ikke noe å si for det skal skiftes program etterpå. Trykk på START/STOPP knappen. Nå den varmes opp lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned.
  4. Tilsett olje og brun 2 andelår om gangen, med skinnsiden ned i ca. 5 minutter. Snu og stek dem på andre siden noen minutter. Legg dem til side og stek de to neste på samme måte. Legg alle 4 andelårene til side.
  5. Stek hvitløken litt i oljen i ett minutt eller to.
  6. Legg tilbake andelårene.
  7. Krydre med oregano og timian -og hell over kyllingkraft. Jeg brukte vann og ett beger kyllingfond.
  8. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  9. Velg funksjonen POULTRY (fjærkre) og still den inn på 40 minutter. Trykk START. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  10. Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
  11. La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen.  Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  12. Ta andelårene ut av kjelen. Kjøttet er utrolig mørt. Hvis du vil ha sprøtt skinn så steker du andelårene under grillelementet i stekeovnen i 5-10 minutter.
  13. Riv kjøttet i fra hverandre med to gafler.
  14. Damp pannekakene eller varm dem opp fra fryst tilstand i mikrobølgeovn på 750W i 30-60 sekunder.
  15. Smør hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andeconfit og grønnsaker. Jeg drysset også over frisk koriander.
  16. Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
  17. Gjenta punkt 14 og 15 til du er stappmett og vel så det.... 

La andelårene ligge kaldt, med masse havsalt natten over ♫♪
Bruner andelår ♫♪
Steker hvitløk ♫♪
Tilsatt kyllingkraft og krydder ♫♪
Stilles inn på funksjonen poultry og 40 minutter ♫♪
Kutter opp grønnsaker ♫♪
Kinesiske pannekaker ♫♪
Ferdig kokt  ♫♪
Steker dem litt under grillelementet i stekeovn  ♫♪
Skikkelig mørt  ♫♪

Klar til servering  ♫♪
Spis & Nyt  ♫♪
Andeconfit i stekeovn :
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.

Oppvarming:
Tørk av skinnet på andeconfit med tørkepapir. Pensle hele andelåret med litt olje og dryss over litt salt. Legg andelår i en ildfast form. Sett den inn i forvarmet ovn på 250 grader. Skru ned temperaturen til 230 grader og stek andelårene i 20-25 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar