04 november 2018

Kålpølse med brunkål !


Jeg la tidligere ut en oppskrift på Kålpølse med kålstuing og stekt løk.
Det så selvfølgelig min bror og danske svigerinne, som bor i Sønderborg.
De var her på besøk denne uken og hadde med ekte sønderjyske kålpølser til meg.

Kålpølse stammer fra Tyskland -og ble laget allerede på 1800 tallet.
Den er mye brukt i Danmark, men er ikke like utbredt her i Norge.
Pølsene inneholder ikke kål, men passer til kål i alle utgaver, som tilbehør.
De jeg brukte i dag inneholder blant annet svinekjøtt, storfekjøtt, chili og  koriander

Ægte sønderjyske kålpølser er en traditionsrig pølse, hvortil der kun anvendes de bedste råvarer. På grund af kålpølsens kraftige smag er den velegnet til alle former for kål, stuvede kartofler m.m.


God dansk husmannskost ♫
Brunkål er noe som også er typisk dansk -og serveres til kjøtt, flesk og pølser.

Jeg kokte brunkålen i trykkoker, raskt og enkelt !
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g kålpølse
  • 1 lite kålhode
  • 4 ss sukker
  • 25 g smør
  • 2 dl kjøttkraft
  • 1 ss havsalt
  • 1-2 ts pepper
  • Kokte poteter
  • Gulrøtter
  • Grov sennep
  • Persille
  • (Tyttebær)
Sånn gjør du:
  1. Skjær kålen i strimler.
  2. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele eller i trykkokeren på funksjonen BROWN/SAUTE.
  3. Tilsett smør og la det smelte.
  4. Tilsett kålen og rør godt rundt.
  5. Tilsett kjøttkraft, jeg brukte vann og 1 ss kalvefond,  salt og pepper.
  6. Sett på lokket på trykkokeren, lukk trykkventilen. Jeg stilte den inn på SOUP/suppe funksjonen -og klokken på 15 minutter. La trykkokeren slippe naturlig ut damp i 10 minutter. Slipp forsiktig ut gjenværende damp.
  7. Legg pølsene på toppen av kålen. La den stå på KEEP WARM, med lokket på i 15 minutter til pølsene er gjennomvarme.
  8. Serveres med kokte poteter, gulrøtter og litt tyttebær, hvis du ønsker det.
  9. Dryss over persille ved servering.
I vanlig kjele:
La kålen småkoke på svak varme i 45 minutter. Tilsett mer kjøttkraft/vann hvis nødvendig. Etter 45 minutter legger du i pølsene og lar det koke/trekke i 15-25 minutter, avhengig av tykkelsen på pølsene, til de er gjennomvarme.

Skjærer opp kål ♫
Smeltet sukker, tilsatt smør ♫
Tilsett kål, kjøttkraft, salt og pepper ♫
Trykkokes i 15 minutter ♫
Legg pølsene over kålen og la dem trekke i 15 minutter ♫
Klar til servering ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF