Google+

lørdag 10. mars 2018

Sashimisalat med laks, fersk ananas, mango og granateple ♫


Sashimi er en japansk matrett, som består av fersk rå sjømat skåret i tynne skiver 🐟
Sammen med asiatiske smaker, massse friske grønnsaker og frukt, blir det utrolig friskt og godt !
Prøver stadig å finne på forskjellige oppskrifter med denne helsebomben.

Hvis du vil prøve andre utgaver av sashimi med laks, så kan du lage denne, med avokado eller en
Pokè Bowl, som du finner oppskrift på her.


I dag ble det salat, som passer perfekt til forrett eller når du har lyst på noe friskt, godt og sunt 🌿

Steg for steg bilder nederst i innlegget, med blant annet oppdeling av frukt ! Der finner du også informasjon om alle de gode egenskapene til ingrediensene
Spis & Nyt med god samvittighet ♫


Du trenger til 4 porsjoner
Inneholder 260 kcal per porsjon
  • 400 g laksefilet av god kvalitet
  • 1/2-1 stk mango
  • 1/2 stk ananas
  • 3 vårløk
  • 1 stk hjertesalat
  • 75 g baby leaf salat
  • 1 stk granateple
  • Koriander
Dressing
  • 1 stk chili
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1-2 ts sriracha chilisaus 
  • 1 lime, saften
  • 1 ss seasamfrø

Sånn gjør du:
  1. Rør sammen ingrediensene til dressingen, smak til med lime og chilisaus.
  2. Skjær granateple i to og ta ut kjernene.
  3. Skjær mango og ananas i terninger. 
  4. Skjær hjertesalat og vårløk i strimler. 
  5. Grovhakk frisk koriander. Bruk stilken, den er det masse smak i.
  6. Skjær laksefilet i tynne skiver. 
  7. Bland sammen salaten i en salatbolle eller på ett fat. Du kan også legge salaten rett på tallerkener. Dryss gjerne over litt frisk grovhakket koriander.
  8. Server dressingen ved siden av.
  9. Spis & Nyt ♫
Bland sammen dressingen ♫
Ta ut frøene av granateple ♫
Skjær mango i biter ♫
Skjær ananas i biter ♫
Skjær laks i tynne skiver ♫
Klar til servering ♫

Laks
er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø. Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen.
Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare. Det er bare nyper og valnøtter som inneholder mer.

Mango er en frukt som stammer fra India. I dag dyrkes den i alle tropiske områder.
Mango har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Mango er også en kilde til folat som reduserer tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Ananas går under betegnelsen tropisk frukt og kom til Europa med Columbus. Plantene stammer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika, nord til Mexico. Navnet kommer fra karibiske indianerstammer som kalte frukten anana, som betyr «ypperlig frukt». I Brasil vokser den fortsatt vilt. Ananas har, som mango et høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Ananas inneholder et fordøyelsesfremmende enzym, bromelain, som stimulerer og letter nedbrytingen av tungt fordøyelig mat.

Chili er i utgangspunktet en god vitamin C-kilde. Klarer du å spise en hel chilipepper, har du nesten dekket hele dagsbehovet for vitamin C. Virkestoffet i chili, capsaicin senker kolestrolet og dermed minske sjansen for å få hjerte- og karsykdommer.

Babyspinat har en delikat og mild smak.
Babyspinat er en virkelig supergrønnsak, full av kostfiber, vitamin A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin C, K og kalium, samt en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar