26 mars 2018

Bakte egg i hot tomatsaus med kikerter ♥ Servert med Cloud Bread ♥


I dag hadde jeg lyst på egg, det er jo påske -og da skal man spise egg.

Også hadde jeg lyst på noe, som smaker masse -og i tillegg skal det være sunt !
Jeg hadde hermetiske tomater og kikerter 🍅 

👉 Egg cocotte har jeg laget før og det er veldig godt.

Resultatet ble en vegetarutgave av bakte egg, med hot tomatsaus og himmelske brød !


Kikerter er en spiselig belgfrukt i erteblomstfamilien. Planten er 20 til 50 cm høy, og har små blader på begge sider av stammen. En belg inneholder to eller tre erter. Blomstene er hvite eller blå med rødlig skjær. Kikerter inneholder like mye protein som kylling, den blir derfor mye brukt i vegetarisk mat!

Hermetiske tomater er en langtidsholdbar sunnhetsbombe. Ernæringsmessig overgår de konserverte tomatene friske tomater. Forklaringen er at tomatene blir varmebehandlet før de hermetiseres. Under behandlingen sprenges cellene, og det gjør det lettere for kroppen å ta opp de sunne mikro- og makronæringsstoffene tomaten inneholder.

Cloud Bread er lavkarbo 'brød' uten mel og proppfulle av proteiner.
De er kun laget av egg og smøreost. De smaker kjempegodt ! Oppskrift 👉 her.
Man tar hva man har -så i dag brukte jeg kremost med pepper, ble veldig gode 

Herlig, sunn og god lunch 🍅
Skikkelig proteinbombe 💣


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 300 g hermetiske tomater
  • 300 g hermetiske kikerter
  • 1 ts sriracha chilisaus 
  • 1 ts havsalt
  • 2 egg 
  • Cloud Bread, oppskrift 👉 her
Sånn gjør du:
  1. Stek først Cloud Bread. 
  2. Sil av vannet og skyll kikertene godt i kaldt vann.
  3. Kok opp tomater og kikerter, smak til med chilisaus og havsalt. Trenger ikke koke lenge altså, bare ett par minutter.
  4. Hell blandingen i porsjonsformer og knekk ett egg på toppen av hver form.
  5. Stekes i stekeovn ved 200 grader i 15-20 minutter, til eggehviten har stivnet.
  6. Serveres rykende varm sammen med Cloud bread.
Tips:
Har du ikke sriracha chilisaus kan du bruke chili krydder, men anbefaler sausen altså. 
Den er skikkelig god -og en flaske har lang holdbarhet hvis du oppbevarer den i kjøleskapet.

Koker opp tomater og kikerter 
Ferdig stekt Cloud Bread 
Knekk egget forsiktig over tomatsausen
Spis & Nyt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF